God morgon!

Jag fick just reda på att jag får sålt min kaninbur i morgon, jippie! Behöver verkligen pengarna då jag inte varit så bra på att spara den senaste tiden. Jag menar, vi har varit i Tyskland, Stockholm och Göteborg... Dessutom går nästan alla mina pengar från barnbidraget till stallhyra, därför blir det inte så mycket kvar. Men jag tjänar lite på att sälja tidningar, plus pengarna från buren, sedan ska jag sälja mitt hästtäcke också. Då får jag nog ihop lite till Ullared om en vecka :D Har skrivit ner några saker jag ska köpa till Nisse, tycker faktiskt hans grejor är viktigast och roligast att köpa, även om mamma inte håller med, hehe. Det som är väldigt desperat är dressyrschabrak, då jag bara har ett till vardags och ett till tävling (det vågar jag inte använda, då jag inte vill förstöra det). Men samtidigt vet jag att Katja har lite prylar till salu, så får väl åka till henne någon dag och kolla :)

Här är bild på fleecetäcket jag ska sälja, om någon är intresserad. Strl 135 cm.

Detta blev ett väldigt onödigt inlägg, haha!

Hiss

En stor hiss till dessa Glen Gordon-pannbanden. Tycker de är grymt snygga! Vill jättegärna ha ett sånt själv. Men vem vet, snart fyller jag år, tänkte önska mig en shoppingdag på Skara hästsport (arken) då :D





Det silverfärgade tycker jag är snyggast! Vad tycker ni? :D


updating...

cp-bildkollage ? x)
bild på bruno mars som jag målade ikv, den blev lite failad dock :D

talking to the moon <3

full rulle

Hej igen!
Jag känner för att skriva av mig lite, haha. De närmaste helgerna lär jag ha fullt upp! Nu i helgen t ex;
lördag - sälja tidningar, mocka, rida, se majbrasan (om det blir någon) och sova hos Amanda
Söndag - är hos Amanda, rida & mocka, plugga. (lite lugnare dag)

Nästa helg:
lördag - Ullared hela dagen
söndag - farmor & farfar kommer på besök, rida & mocka

Helgen 14 - 15 maj:

lördag - åker på klassresa till Polen fram till den 17 maj.

Helgen efter det kanske jag är ledig?



mer bilder :)

Nu kommer de sista hoppbilderna. Glöm inte att kommentera massor, gärna kritik också! :)
Tack Amanda för att du tagit så fina bilder :)









Här ville vi inte riktigt åt samma håll, haha!


Såhär galopperade vi runt flera varv för att han skulle bli lite trött. Men det blev han inte




Hejsan!

Idag blev det vila för Amadeus. Jag och Amanda har istället rensat en av hagarna från sten och bajs, plus en massa andra saker vi hittade. Det ska nämligen bli ridbana där, underbart! Ska bli riktigt gött att kunna rida på en ordentlig bana igen, utan att behöva rida ända till Hanaskede.
Undertiden vi mockade och grejade i hagen hittade vi lite allt möjligt, bl a ett ridspö (som var fastvuxet i marken), snören från höbalar, en sax, en tjock ståltråd och så vidare. Känns ju som en väldigt säker hage min ponny gått i, eller inte! Haha, vi var rätt stolta över vårt arbete efteråt i alla fall. Ser mycket snyggare ut nu :)
En sak vi väntar ihärdigt på är att Amelia (ardenner) som står i stallet ska få föl. Alltid lika irriterande att komma till stallet utan att hon fått det... Hoppas att hon fått det i morgon, jag blir galen på att vänta, haha!



Fårskinn vs teddy

Nu behöver jag er hjälp! Jag ska nämligen införskaffa mig en padd att ha under sadeln då båda sadlarna jag har ligger bättre med padd. Det jag undrar är; fårskinnspadd eller teddypadd? Är det någon skillnad på själva funktionen? Jag menar, teddy är mycket billigare än fårskinn, varför köper man då fårskinn?
Ser man dessa bilder ser paddarna nästan likadana ut...
Fårskinn:
Teddy:
Fårskinnspadden verkar nästan vara lite "fluffigare". Teddypadden har dessutom sånt där "fluff" runt hela padden. Men om jag hittar en teddypadd som ser exakt ut som en i fårskinn, är det någon stor skillnad mer än priset då?
Tacksam för svar!







Mera bilder :D

Här kommer resten av dressyrbilderna :)
Och dagens favoritbild:

today

Idag red jag på den nya hoppbanan igen, red barbacka och tog några små skutt över små kryss. Mischigan var väldigt pigg, ganska oseriöst ridpass idag ^^


dagens ridpass

Idag tog vi det väldigt lugnt, jag hade bråttom till bussen så red skritt och trav i 15-20 min. Han var väl relativt lugn idag, lyssnade helt okej. Det var nog bra att vi tog det så lugnt idag eftersom det blev en del arbete igår. I morgon ska vi troligtvis trava lite bommar och rida dressyr.

Hoppbilder!

Ja, vi hoppade ju igår. Nisse var galet pigg men skötte sig utmärkt! När jag red fram honom galopperade jag på lite för att han skulle sträcka ut lite grann. När vi sedan började hoppa blev han piggare och piggare. Mellan sprången tog jag några varv i galopp, men han blev aldrig trött! När vi hoppat klart var han svettig men fortfarande pigg så jag galopperade flera varv innan vi travade av. Roligt var det i alla fall ;)

Här kommer flera bilder, har delat upp hälften nu och hälften i morgon, likadant med dressyrbilderna.






Pigg ponny!







Dressyrträningen

Jag har en hel del bilder at visa er! Ungefär 20 bilder från dressyrträningen i måndags och ungefär 20 från hoppningen igår. Jag börjar med att lägga upp 10 st dressyrbilder nu, ni får hålla utkik efter fler :D


Ja, det var ju detdär med ytterbogen, haha...









Planering

Planen för veckan ser ungefär ut så här:
Måndag - träning för Sara
Tisdag - ev. uteritt eller lättare pass utomhus
Onsdag - markarbete/hoppning
Torsdag - Dressyr
Fredag - konditionsträning?
Lördag - markarbete/hoppning
Söndag - uteritt

Kommer säkert ändras en del under veckan.


God kväll!

Jag är så gaaalet fotosugen! Vill ta massa mindre seriösa bilder, vill även ha bilder när vi galopperar på en härlig äng eller så. Problemet är att jag inte har någon kamera... Amanda fotar ju alltid, vilket jag är väldigt tacksam för, men känns så taskigt att hon ska behöva ställa upp hela tiden.
Och när Nomi blir fotad blir det alltid så fina och annorlunda bilder tycker jag, alltså inte som alla andras. Tycker verkligen att det är roligt att se dem!



Jag har ju tränat för Sara idag också. Nisse var på högvarv hela vägen till Hanaskede. Han skrek hela vägen efter sina kompisar, haha... När vi kom dit var det massa andra hästar där också, så han gnäggade och hade sig under hela passet. Är trots allt nöjd med träningen. Vi övade mycket övergångar och att han tillslut skulle bli lite lugnare. Han var nämligen väldigt pigg idag. Sedan övade vi även framdelsvändningar.

I morgon får vi nog ta det lite lugnt, kanske uteritt eller så. Hoppas att han lugnat ner sig lite då, hehe.





textstil

Hejsan, jag undrar om någon av er bloggläsare vet hur man ändrar textstilen i inläggen? Tycker att den vi har nu ser lite oproffsig ut eller hur man ska säga - haha. Så om ni vet, lämna jättegärna en kommentar!


det sa pang, sen kom sommaren !

I år har vi visst hoppat över våren, sommaren kom direkt! Jag lyckades bli lite brun idag. Mamma tog korten ^^ Förresten så älskar jag att galoppera på stora fält, speciellt när det är bra väder som idag ! ;)


Jag och min lillasyster ^^
Lämna gärna kommentarer :P

sadel

Glömde ju att berätta att jag fått en dressyrsadel till Nisse idag. Så skönt att ha det, hoppas det blir lättare att fixa min sits nu också! Provade att rida i den idag, kändes väldigt bra faktiskt. Jag tror att den kanske ligger lite i bakvikt, men då kan man ju ha en liten padd under.

Vad har ni gjort med era hästar idag? Skulle vara kul att veta :D

härlig dag

Hej på er :D Hoppas ni har haft en bra dag i solen, det är så sjukt varmt! Jag var i stallet tidigare än vanligt idag, vid tolvtiden ungefär. Hästarna har börjat gå i sommarhagen nu och det ser verkligen underbart ut! Men jag fick gå lite längre än vanligt för att hämta Nisse idag om man säger så... Hagen är typ en kilometer lång. Men han följer snällt med in som tur är. Fast när vi nästan var framme vid grinden kommer alla andra hästar i full galopp efter oss, så jag var tvungen att släppa honom -.- Då sprang han en stund med dom andra innan jag fick in honom.

Väl inne började det inte så bra, han var spänd och uppspelt efter leket i hagen. Efter en stund kom Nomi med Michigan och då red vi till åkerplätten. Det var perfekt ridväder, varmt men blåste lite lagom. I början var han lite springig och spänd, men efter lite övergångar så jag fick koll på honom var han såååå fin och rolig att rida! Det var ett tag sedan vi hade sån här känsla i dressyren. Han var riktigt mjuk och fin, jag tror att min sits var bättre än vanligt idag också. Galoppen var lugn och avspänd liksom. Jag red bara 20 min, men kändes som jag ridit en timme eller något, för han var så fin! Svettig och lite trött blev han också, säkert på grund av värmen. Jag slutade med att skritta honom för hand mot vingsjön.
Är väldigt nöjd med passet idag i alla fall. I morgon ska vi träna för Sara så jag hoppas han är lika fin då :)

Glad Påsk!


fotosugen...


smällare...

Hejsan! Det blev ingen ridning alls idag. Det skjuts ju smällare i Axvall, märkte på hemvägen hur högt det lät. Så ja, kände inte för att rida på en rädd ponny idag helt enkelt. Tog en kortispromenad istället, så fick han äta lite gräs också. Nu har hästarna börjat gå i sommarhagen på dagarna. Betet är ju inte jättekraftigt, men får nog ändå hålla igång Nisse ordentligt så han inte blir föör tjock ;) I morgon kan jag nog rida i alla fall, måste göra det på förmiddagen och då skjuter dom förhoppningsvis inte.


God morgon :D

Visst är det en fin dag idag? Jag startade min morgon med att sälja tidningar, som alla lördagar. Har man häst måste man jobba, i alla fall jag ;) Inte för att man tjänar speciellt mycket, men det är alltid något. Det känns i alla fall som att det kommer bli en bra påskafton. Varje år brukar vi träffa släkten vid påsk, antingen kommer de till oss eller vi till dom, men i år är vi hemma. Känns ganska skönt! Igår hade mamma dessutom gjort en jättesöt och god bakelse. Den var verkligen suuupergod!
Haha, ja bilden var inte så fin, men... ;)
Dagens ridpass blir väl förhoppningsvis lite hoppning. Jag ska försöka vara noggrann med att hoppa minst en gång i veckan så jag kanske blir lite modigare. Så småningom kanske vi kan vara med på någon träningshoppning?
Hur som helst, vi hörs senare!

dagens ridpass

Nisse var ganska trevlig att rida idag. :) Som vanligt var han väldigt pigg, det är han alltid när vi är ute. Övade mycket halter och övergångar för att han skulle bli uppmärksam. I början ville han inte stå still, men tillslut blev halterna jättebra! Högergaloppen gick också jättebra, fick rätt känsla när jag ställde lite inåt så det var inga problem för honom att fatta. Galopperade ganska samlat på volt, han lyssnade bra. I slutet travade jag av lite längre än vanligt, han kändes helt okej, bättre än tidigare dagar i alla fall. Så ja, i det stora hela var det ett helt okej ridpass idag. Hoppas att vi kan rida lite bommar i morgon kanske.


Betsling

Jag hittade en ganska bra text om bett som jag ville dela med mig av. Tror att det mesta som står är sådant man redan vet men samtidigt finns nog en del att tänka på. Texten är skriven av en hästtandläkare.

Betsling, att tänka på!
Jag arbetar som hästtandtekniker sedan 10 år och behandlar både rid- och travhästar. Under behandlingarna ser jag ofta bettrelaterade skador i hästens mun. Ofta utan att ryttaren känner till saken och tror att hästens beteende beror på något annat.
Mycket har sagts och kommer att sägas om bettet i hästens mun. Informationen jag ger här är ur en hästtandläkares synvinkel. Med många behandlade hästar bakom mig har jag fått en god insikt i ämnet. Fel betslade hästar ger problem vid ridningen och skador i munnen.

Ett väl anpassat bett ska ligga i ett vilolägo i munnen när du inte tar i tyglarna. Det är först när du kräver något av hästen/ tar i tyglarna som hästen ska påverkas och du få önskad reaktion.
Ett exempel på detta är alla dessa för korta sidostycken. Längden på detsamma ska vara så att bettet kommer just i mungipan. Kontakt med mungipan utan att bettet trycks upp och in mellan tänderna.

Det finns tre grundtyper av bett: Ledat, rakt och portal

Ledat: De allra flesta hästar fungerar väl på ett ledat bett. Att föredra är ett 3- delat. Det ligger mer naturligt över tungan och ner över lanerna. Ett sådant bett ger ett fördelat tryck över tungan och lanerna. Att tänka på är att välja ett lagom långt och tjockt bett. Är det för långt kommer hästen få knipskador på insidan av mungiporna och en häst som frenetiskt biter i bettet. Är det för tjockt kommer hästen att gapa då bettet inte får plats. Använd hellre ett smalare än ett tjockare bett. Visserligen är det skarpare men det får plats.
Se till om möjligt att bettet har fasta D-ringar. Det gör att hästen inte kan få knipskador på utsidan av mungipan.
Är bettet för långt får hästen knipskader inne i munnen. Hästen skyddar sig då med att suga in bettet och bita tag i det. Med tiden blir det ett nedslipat mellanrum och då alltså ännu lättare att bita tag i bettet. MÅNGA hästar går med för långa bett!
Många ryttare har för korta sidostycken och pressar på detta vis in bettet mellan tänderna. Självklart biter hästen då tag i bettet. Har du betslat på detta vis får du dina "2 veck i mungipan", fast av fel anledning. Börja med att sänka/justera sidostyckena, så att bettet ligger i viloläget! Därefter tar du med ett finger i bettringen och sträcker bettet i munnen så att det ligger rätt/rakt över tungan. Se till så att bettringen ligger intill på motsatt sida utan att pressas in i munnen. Om du då får ut ett överskott på andra sidan är bettet så här mycket för långt.

Rakt: Ett mindre antal hästar accepterar inte tryck på lanerna. Du löser detta genom att betsla hästen med ett rakt stångbett. Detta gör att allt tryck kommer över tungan och befriar lanerna.
Längden är inte lika avgörande för dessa bett. Det har inga leder och kan därmed inte knipa hästen i mungipan på insidan.

Portal: Ett mindre antal hästar accepterar inte tryck på tungan och behöver då alltså tungfrihet. Det finns olika modeller på marknaden så i detta fall får man prova sig fram.

Material: Det finns olika metaller i betten. För att öka salivproduktionen i munnen är det bra att välja ett bett med koppar eller sötmalm i.

En del väljer gummibett eller läderklädda bett för att de ska vara snällare mot hästen. Gummi är ok om det är helt men så fort du får bitmärken skadar det hästen. Då river det på slemhinnorna som om du hade rullat sandpapper runt bettet. Obs! besiktiga ditt gummibett ofta.
Läderklädda bett används mer inom travsporten. När läder blir blött av saliven gnider det mot slemhinnorna och det går hål. Jag kan faktiskt aldrig rekommendera läderklädda bett. Jag ser ofta rejäla skador på lanerna efter användning..

I dessa fall rekommenderar jag raka stångbett och bettlyftare under en period.

Val av tjocklek: Bettet måste få plats, så det är en bedömning. Dessutom är grovleken på lanerna viktigt när hästen har ett ledat bett. Känn på de nedre lanerna! Vissa hästar har grövre och vissa smalare/tunnare. På två tillsynes likadana hästar kan alltså ett bett ge helt olika effekt. Trycket/mm blir högre om hästen har smala laner och därmed trycket högre.

 

Källa: http://www.hastprodukter.se/pages.asp?pageid=11

 

 


min dag

Jag är äntligen hemma efter en intensiv dag i Göteborg! Känner att jag fått nog av storstäder nu, gillar lilla byn Skara mer <3 haha! Men dagen har trots allt varit trevlig, umgåts med min kusin Ellinor och handlat lite, även träffat en kompis en stund. Jag köpte ett par söta knästrumpor med spets, två par skor (ett par sandaler och ett par tyg/sommarskor till stallet), och mamma köpte en ursöt klänning till mig i Kawaii-shoppen :) Hon tvättade ju min förra i tvättmaskinen, fast den fick bara handtvättas så den var inte så fin efteråt D:
Nu saknar jag Nisse jättemycket och längtar till i morgon då jag får pussa massor på honom! Har redan börjat bli lite ledsen över att han ska gå på ridläger ett par veckor i sommar, jag vet inte riktigt hur jag ska överleva?! Haha, så knäpp är jag! Men jag saknar honom bara efter en dag så förstår inte hur jag ska fixa en eller två veckor utan honom D:
Nej nu får jag ta och skärpa mig, det är ju långt kvar! I morgon vill jag köra ett ordentligt dressyrpass, men vi får väl se hur det går. Vi hörs!

bilder :D

Här kommer bilder från när vi hoppade i söndags :D Det var jätteroligt för både mig och Amadeus, han skötte sig jättebra!


provridningen

Jag följde ju med Amanda på provridning idag! Hon skulle provrida en haflinger som kallas för Nisse, haha ;) Han bodde visst väldigt långt bort, bortanför Gullspång. Hur som helst, han var jättesöt men ganska ouppfostrad. Han stod på en väldigt liten ridskola, men går ordentligt högst en gång i veckan typ? De små ponnytjejerna klarar nämligen inte av honom då han var ganska stark. Så han får galoppera högst en gång i veckan alltså... Amanda red honom väldigt bra i alla fall, han gjorde lite glädjeskutt i galoppen bara. Jag fick prova honom lite också, han var rätt rolig att rida, inte lik någon annan jag suttit på! Vill ni veta mer får ni fråga eller tjata på Amandas blogg.

De senaste ridpassen

Åh förlååååt igen för att uppdateringen varit säämst! Jag har varit med Amanda de senaste dagarna och vi har haft lite bättre saker för oss än att sitta vid datorn. Men nu är jag hemma igen! :) Nisse har gått lite lättare pass de senaste dagarna. I måndags skrittade vi ut med Amanda och Smaschan, och det gick toppen! De var lite pigga när vi skrittade på heden, men inte så konstigt då det är kilometer med platt mark som man skulle kunna springa på. ;) I går red vi på åkern, kommer knappt ihåg vad jag övade på? Vet bara att vi inte fick någon bra känsla alls, så jag var lite besviken på mig själv efteråt. Men en bra grej var att han hade lättare för att fatta högergaloppen i alla fall.

Idag red jag på morgonen. Joggade honom lite bara, använde även Amandas hackamore. Tycker att han lyssnar sådär på det faktiskt, sen var han väldigt pigg idag också. Det som är bra med hackamoret är att jag måste använda benen mer. Men som sagt, lite svårare att få stopp är det allt. Känns som att vi inte får någon bra känsla i dressyren alls just nu, det är skittrist! Han bara biter sig fast i bettet och ignonerar mig. Hoppningen däremot går ju bättre än någonsin! Antar att det bara är att ta nya tag på fredag. I morgon har Amanda honom för jag måste följa med mamma till Gbg...

hej på er!

Amanda har sovit hos mig i natt, så just nu tittar vi på Disney channel. Igår hade vi värsta fettokvällen, åt först pizza, sedan såg vi på film och åt ben & jerrys. :D idag har vi planerat att åka till hanaskede där John Moore ska ha träningar. Hoppas det blir intressant att titta på. Senare ska vi nog rida på åkern, då kommer även nomi :) Senare idag skriver jag om uteritten igår och så kommer lite hoppbilder från helgen :) vi hörs! /Paulina

sommarväder!

God morgon, eller god förmiddag?! :D Idag är det ju strålande väder! I skuggan är det 23 grader och i solen 28 grader, rena sommaren! Jag har börjat min dag med att städa rummet (suck), men skönt att ha det gjort. Jag, Amanda och antagligen Nomi ska rida ut idag, och sedan tänkte vi avsluta med att rida lite lätt på åkern. Nisse har ju kämpat så bra i helgen och varit riktigt trött efter båda ridpassen (trots att vi bara red knappt en halvtimme) så idag blir inget krävande. Ska bara njuta av det sköna vädret! Känns ju helt underbart att ha påsklov alltså!

Ett par bilder som får en att längta till sommaren...

Nissefakta :)


Namn: Golden Amadeus
Ras: New forest
Färg: ljusfux
Född: 2004
Efter: Willoway Goldigger
Kategori: D

Hoppning:
Hur högt har ni hoppat på bana: 80 cm
Hur högt har ni hoppat enstaka hinder: 85-90 cm
Har ni hoppat:
Mur: nej
Vattenmatta: ja
Bank: nej
Trippelbarr: nej
Hur högt har ni tävlat: LD+5
Har ni placeringar och vinster i tävling: nej

Dressyr:
Har ni tävlat dressyr: clear round
Har ni placeringar och vinster i det: nej
Hur hög klass: LC:1 & LB:1
Har ni gjort skänkelvikning: Ja
Har ni gjort förvänd galopp: Ja
Har ni gjort framdelsvändning: Ja
Har ni gjort bakdelsvändning: nej

Uteridning:
Har ni galopperat över ett fält tillsammans: Ja
Har ni hoppat skogshinder: Ja
Har ni Badat tillsammans: Nej

Har ni skrittat på en mysig skogs stig: Det har vi säkert

Haha, i brist på annat så ;)



Hiss & diss

Jag förstår inte grejen med dessa boots... De är bara fula, förstår inte hur man skulle kunna matcha snyggt med dem?
Vanliga gummiboots är nog det snyggaste, men gillar även dessa:
Vad tycker ni är snyggast?

provridning

Fick just reda på att jag ska följa med Amanda när hon provrider en häst på onsdag. Ska bli så roligt, jag hoppas verkligen att den passar henne! :D Den kallas också för Nisse, haha. Så vi får väl se hur vi löser det om hon nu skulle vilja ha den. Hoppas på det bästa i alla fall! :)
Här är en bild där Amanda rider Amadeus

ville bara...

tipsa om denna underbara chokladen som jag råkade smaka lite på :D
Det står witors milk på, den är verkligen värd att smaka på ! Det är den godaste choklad jag någonsinn ätit, annars hade jag inte laddat upp bilder på en jädra choklad på en hästblogg ! x) Spring till närmsta godisbutik! ^^

-Händelserik Dag-

Tjena Tjena "alla" bloggläsare. Mischigan blev rakad idag och sen red jag iväg till axvall, galopperade på heden och lite på grönområdet och det var väldigt härligt, sen kom min vän emmy med bussen av en slump och hon följde med mig tillbaka till stallet där vi passade på att duscha Mischigan... När jag släppte ut ponnin i hagen så ville han självklart rulla sig så han blev smutsigare efter att han hade duschat än vad han var innan x)
Såhär blev rakningen innan och efter... fast hade bara rakat halva Mischigan på bilden längs till höger :)
Bilder på dagens utrustning...
Hatar att jag inte kan ta några bilder när jag rider... många andra som har hästbloggar måste ju ha ngn med sig varje dag som tar massa snygga bilder när dom rider x) ja om det bara vore så enkelt... många av dom som jag känner vill inte ens vista sig i stallet.

Helgen

Hoppsan! Det är redan söndag och ännu en helg är över. Måste säga att vädret har man inte kunnat klaga på i alla fall. Idag är det ju hela 18 grader ute.
Ridpassen idag och igår har gått riktigt bra! Igår red vi markarbete med travbommar och ett litet hinder. Vi har ju inte hoppat på länge så Nisse var väldigt glad. Han hoppade utan att tveka alla gånger, stannade på 70 cm då jag kände att det räckte. Dels ville jag sluta medan han fortfarande tycker det är kul och dels hade vi inte hoppat på ett tag så då behöver man inte höja för mycket med en gång. Nisse är sådan att han inte kan hoppa samma sak för många gånger, då tröttnar han och smiter förbi istället.
Idag hoppade vi lite mer. Kan ju passa på att säga att Nisse sköter sig utmärkt när vi rider till ridhuset, han är inte alls tittig och spänd som för några månader sedan. Det har verkligen skett en stor förändring hos honom!
Hoppningen nu då, jag hade två räcken, ett på långsidan och ett snett igenom så man kunde rida dem på båge. På andra långsidan hade jag en oxer. Red dessa hinder som en liten bana alltså. Han hoppade jättebra idag också, helt utan att tveka förutom första gången på oxern. Det sista hoppade jag en liten bana mellan 70-80 cm. Han hoppar nästan mig ur sadeln ibland den tokstollen! Han tar ju i så över hindren. På ena räcket red vi en väldigt lång väg en gång, och jag förstörde helt för honom så han smet förbi. Men han skötte sig toppenbra idag och var nog ganska trött efteråt, hihi ;) Amanda var så söt och följde med mig så hon har tagit kort som ni får se snart :D

ge mig insperation?!

Ni får ursäkta att uppdateringen är så låg nu... Jag har ingen insperation för att blogga helt enkelt :( Igår fick Nisse en vilodag. Jag borstade honom och hade en liten mysstund istället för att rida. Han börjar ju även gå utan täcke nu, då vädret är mycket skönare! Ser så härligt ut för dem att slippa det, han fäller ju en hel del nu också.
I dag vill jag hemskt gärna rida till ridhuset och hoppa lite :D Så jag tror jag gör det med, haha!
Jaja, vi hörs snart!

gårdagen

Jag har nu klippt Mishcigans man för första gången ! Det är helt sjukt ! Jag vill verkligen inte raka av den... den är finare än ALDRIG förr !

Den är tyvärr väldigt tjock och jag kallar mig själv sämst på att rycka man och Mischigan tycker att det är jätte obehagligt så jag tänkte fråga Anna om hon kanske skulle kunna hjälpa mig ^^
<p>.</p>
Nu börjar vårsolen komma och snart kan det hända att Mischigan börjar klia sig igen, så jag ska köpa solexem produkter av Monica så jag är förberedd...

Produkter jag brukar använda mig av:
Oj blev ett ganska långt inlägg ^^

hejhopp

Igår var ja hos Mischigan, har inte varit där så jätte mkt under någon vecka för jag har haft ganska mkt att göra, men nu är det full rulle igen och jag började sätta igång mischigan igår. Han är även ny duschad och boxen är tömd och spånad. så allt känns så nytt och fresh ! Jag har även sett att min ponny är lite bukig... men det kan man träna bort genom att galoppera mkt så att hästarna får flåsa lite och det är också bra att jobba dom i form och så ;)
<p>.</p>
.
<p>.</p>
<p>Till bloggen och förresten så har jag haft fullt upp med skolan det senaste sp jag har inte hunnit måla något än. Jag tänkte passa på under påsklovet, vad säger ni om det ? ^^</p>

dagens ridpass

Jag skrittade först ut med Amanda. Sedan red vi på åkern. Hade inga krav alls idag mer än att han skulle lyssna framåt och på förhållningar. Tänkte mer på min egen sits idag (som är en katastrof!) Så småningom ska jag börja träna regelbundet för Sara, så då måste jag anstränga mig lite mer för min sits. Jag måste även börja sitta ner i traven oftare, eftersom jag har blivit så dålig på det. Nisse tror dessutom att vi ska galoppera när jag sätter mig ner, så han blir lite pigg.. Men för övrigt gick ridpasset bra, var riktigt kul att rida!


Min dag hittills

Hej på er! Jag har faktiskt varit hemma hela dagen idag. Sjukskrev mig från skolan då jag var väldigt trött. Hade ont i huvudet hela dagen igår, gjorde ju två nationella prov osv. Idag har jag därför bara sovit (sov tolv timmar i natt) och pluggat lite för prov i morgon. Har egentligen massa kvar att göra, men får vara vaken i natt för att fixa allt ;) I morgon är sista skoldagen sen har vi PÅSKLOV! :D Då får jag sova massor, och vara i stallet såklart!
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med Nisse. Funderar på om jag och Amanda kan börja med att rida ut en sväng och sedan rida på den lilla åkern eller så. Får väl se vad hon tycker <:

<3

you're all I want
you're all I need
you're everything
how could it be
any better than this?
<3

tips?

Jag undrar om någon av er har tips på en rolig hoppövning som är enkel och som man kan göra själv? Jag har inte hoppat på ett tag men känner att det är dags, vet inte vad jag ska hoppa bara...

dagens ridpass

God kväll! Jag kom hem lite senare ikväll, åkte nämligen till Varnhem när jag varit i stallet för att träffa en kompis.
Dagens ridpass gick väl ganska bra. Red själv ute på åkern, Amadeus var pigg och glad som alltid. Härligt att han inte är så spänd för saker och ting nu heller. Det var någon gång det kom en gubbe med skottkärra som var lite läskigt, men då gäller det för mig att bara fortsätta som vanligt, då bryr han sig inte så mycket.
Idag var han en aningens stel, men inte som början i går. Det blev bättre efter en stund i alla fall, men vänster sida är lite svårare för honom. Det känns nästan som han faller iväg från mig när jag ska ställa i vänster. Kanske tycker han det är jättejobbigt och försöker komma undan? När jag travade av kändes han ganska fin i alla fall.
Så här såg Nisse ut idag (och nej, han ville inte ha öronen framåt -.-)
Sadel: ingen aning om märke?
Träns: hopplockat från olika ställen
Shabrak: ullared tror jag?
Lindor: lånat av Helene
Bakskydd: John Whitaker
Upptäckte att pannbandet är nästan helt sönder i ena kanten D: Väntar bara på att det ska gå av och aldrig mer kunna användas nu.. Så synd, tycker verkligen om det!



prov...

Hej! Hoppas ni har det bättre än mig. Jag sitter o gör nationella prov i engelskan som jag missade förra veckan. Läsförståelse alltså. Alla andra har slutat... Jag är trött och har ont överallt. Längtar hem så jag kan sova och sedan åka till stallet. I morgon har jag värsta provet också, så det blir nog ingen sömn inatt. Jaja, nu ska jag sluta klaga. Vi hörs snart igen! /Paulina

bilder från Berlin

Här kommer lite bilder från Tyskland. Har ju inget med hästar att göra, därför lägger jag bara ut några ;)
Ni får säga till om ni vill se mer :)

dagens ridpass

Jag och Amanda red som vanligt på åkern idag. Jag har ju inte ridit på över en vecka, så det var skitkul! :D Han var ganska pigg idag, men det är ju också roligt! Började trava ganska snart och lät honom först trava på ordentligt, sedan gjorde jag lite tempoväxlingar. Jag ställde och böjde lite i båda varven för att mjuka upp honom. Han var ju ganska stel då han vilat några dagar. Sedan kom vi till högergaloppen... Innan jag flyttade Nisse kunde vi fatta den ganska bra, men idag tyckte han det ver jättejobbigt! Jag la små volter och fattade ur, och jag ställde utåt, men det blev bara fel.. Men när jag väl gett mig in på galoppen måste jag göra det ordentligt, så tillslut fattade han rätt. Jag har inte galopperat på 2 veckor så jag lät honom sträcka ut lite, sååå roligt! När jag galopperat i båda varven travade jag och svängde mycket, red mycket volter. Han blev ganska fin i slutet, sådär fin som Nisse blir liksom ;) Jag är riktigt taggad för att fortsätta jobba honom i morgon, hoppas vädret är på min sida! Då blir det nog lite bilder för Amanda ska fota :D
Bild när Amanda red Nisse

Stockholmsresan

Var ju som sagt i Stockholm i går, med resten av niorna på skolan. Min klass 9A och 9B åkte samma buss dit, nästan 5 timmar tog det. Var ganska mysigt och roligt ändå, dock uttröttande. Vi stannade först på tekniska muséet för att se en film om vulkaner. Det var i 3D, även med lite andra "effekter" som att stolarna rörde sig, det blåste och bubblor flög runt i rummet.
Sedan åkte vi intill Riksdagen. Gick först på stan någon timme, köpte lite godis osv. Var inne i en affär med urgulliga T-shirtar, hann dock inte köpa någon :< Sedan samlades vi utanför riksdagshuset, vi skulle nämligen gå en guidad tur där inne. Ganska coolt att få se allt, men efter hand blev man så trött att det blev tråkigt.
Efter detta besöket gick vi till bussen för att resa hem. Det började bra, alla satte för gardinerna så det blev mörkt, och vi såg på film, de flesta hade dessutom godis ;) Det enda problemet var att man inte såg någonting, eftersom solen lyste på framrutan så TVn var helt svart.. Ganska snart underhöll vi oss på annat vis! C a kl nio var vi hemma i Skara igen. Kul men halvt onödig resa, har dock en sötig bild på mig, Rebecca och Viktoria när vi står på plattan (mitt och Rebeccas favoritställe i Sthlm)
Detta blev visst ett icke-hästrelaterat inlägg <:

Hemma :D

Hallå hallå, jag är äntligen hemma! Har haft väldigt kul i Berlin, mycket att göra varje dag. :D Har varit i Potsdam och tittat på slott, klättrat i klätterhall, shoppat, varit på en nattklubb som hade en spelning med death-metal musik, åkt tunnelbana, buss och pendeltåg. Dessutom gick vi väldigt mycket varje dag så man var helt slut på kvällen. Vi känner en familj i Berlin så dem har varit med oss varje dag för att visa staden.
Kan ju säga att redan första dagen oroade jag mig för Nisse, så på måndagen (tror jag det var?) ringde jag till Amanda för att höra hur det var med honom, haha ;) Hon har tagit hand om honom hela veckan, så himla snällt! <3 Vi kom hem till Skara vid halv 6 idag, kl 6 cyklade jag till stallet eftersom det inte gick någon buss, trots att jag var så trött att jag nästan svimmade! Det var så roligt att träffa Nisse igen, dock har han börjat fälla, stackarn :( Jag gjorde i ordning hos honom och var skitsugen på en uteritt, men jag och Amanda cyklade en sväng istället.
I morgon bär det av till Stockholm med skolan, så då får jag inte heller rida -.- SKITSEGT, får gå upp kl fem på morgonen typ, och är hemma vid 9 på kvällen igen. Så ni förstår nog att det inte blir någon update då :( Jag är lite sur på Nomi som inte uppdaterat alls dessutom...
Jag vet inte om det är intressant att se lite bilder från Tyskland? Vi får se om jag kanske lägger upp några om ett par dagar :)
Ha det toppen, kram

hej!

Nu sitter jag på flygplatsen. Om ett par timmar lyfter planet mot Berlin. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, mer än att vi hörs om en vecka. Hoppas ni får en go vecka, för det ska jag ha! :) /paulina

gårdagens ridpass

Jag provade att rida Nisse på hackamore igår. Det gick faktiskt rätt bra, han lyssnade bra på det. Kul att man kan variera lite. Vi red ute igen, Nisse var lugn och lyssnade allmänt bra. Hade det inte varit så lerigt hade jag kunnat galoppera, men tja, det gick ju inte.
Idag ska vi till ridhuset i alla fall. Blir ett kortare ridpass då jag har bråttom hem. I morgon bitti åker vi till Tyskland också, vilket innebär tidig morgon... Tror att det blir kul i alla fall, fast jag kommer sakna Nisse.

sämst

Idag blir uppdateringen sämst eftersom jag inte har tillgång till dator. /Paulina

RSS 2.0