dagens ridpass

Jag och Amanda orkade inte rida till ridhuset idag, så trots vädret red vi ute på den lilla "åkerplätten". Det blåste och regnade lite, Amadeus vart lite taggad i början när jag skrittade fram honom. Men när jag satt upp kändes han mycket bättre, kunde trava lugnt och han lyssnade superbra, trots att vädret var emot oss. Dagens ridpass bestod av mycket volter i skritt och trav, även lite andra konstiga vägar för att se att han hänger med i svängarna. Mjuk och uppmärksam var han, så är helt klart nöjd med tanke på att ridpasset inte var jätteseriöst. Han fick trava en stund för att få ur sig lite energi, men han var inte stark ändå så :)
Har jag berättat att jag åker till Tyskland nästa vecka? Nomi får alltså sköta all uppdatering då, sköter hon sig inte får ni skälla på henne, haha ;) Amanda och Viktoria kommer ta hand om Nisse åt mig och motionera honom. Tur att man har snälla vänner som ställer upp!
Vad har ni gjort idag?

paus

tråkigt att statistiken sjunker, har inte uppdaterat heller i veckan och för att få besökare så måste man marknadsföra sig hela tiden. har inte haft så mke tid i veckan och har även tagit bort facebook av olika anledningar x) i helgen ska jag till danmark med familjen så blir inget häst för mig. men kommer tillbaka på måndag igen och då blir det full rulle :D

frågestund?

Jag funderar på om det kan vara intressant med en frågestund? Ni får fråga mig precis vad ni vill fram tills kl 11.00 på lördag, så skriver jag ett inlägg med svar.
Fast vi får väl se hur många frågor som kommer in helt enkelt ;)

nisse

Vad konstigt, mitt förra inlägg bara försvann? :O

En sömnig Nisse mötte mig när jag öppnade stalldörren igår :)

tråkigt väder

Hej! Fy vad det är tråkigt väder idag :( Jag och Amanda som tänkt rida ute, vi får gå till ridhuset istället. Men antar att man får vara glad över att ha ridhus så nära.
Som jag skrivit tidigare är Amadeus jätteduktig i sitt nya hem! Igår när jag öppnade dörren till hans hage (hagarna ligger precis utanför stallet så man kommer till dem genom att öppna olika dörrar) stod han och hans hagkompis Gorgeous och åt hö ur samma hög. När Amadeus träffat Gorgeous i ridhuset har han avskytt honom, men nu har de lärt känna varandra och kommer bättre överens. Nisse har ju dock högre rang så ibland säger han till.
Hur som helst, det är jätteroligt att Amadeus trivs och har kommit till rätta så snabbt. han beter sig som om han bott där jättelänge!
I kväll kommer mer uppdatering! :)

Hej på er!

Vet ni vad?! Jag har nog världens bästa ponny! Han har skött sig så bra idag, trodde han skulle vara lite spänd i ett nytt stall och så, men nej nej. Vi red till och med ute på en liten åker där bilar, cyklister och hundar kom förbi hela tiden men han var inte ett dugg spänd. I stallet var han också precis som vanligt. :) Men tänkte att jag får berätta mer om detta i morgon då jag inte hinner nu, måste verkligen sova! Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har svårt att hinna med. Vad Nomi håller på med vet jag faktiskt inte?! Hur som helst vet ni att uppdateringen inte blir jättebra nu men ska göra mitt bästa.

fler bilder från söndagen!


Flytten

Nu har Amadeus flyttat och står på Prästgården! :D Jag och mamma åkte först till Hanaskede, mockade ur boxen, lastade in alla prylar i bilen och gjorde i ordning. Sedan kom Amanda och då gick vi till Prästgården. Han skötte sig jättebra när vi gick dit, han tycker det är så kul med promenader. När vi väl var framme och hade gjort i ordning i boxen fann han sig tillrätta väldigt snabbt. De nya hästarna kom in men han verkade inte bry sig så mycket. Nu har han ju saltsten också, den var han inte sen med att upptäcka! När han väl börjat slicka på den kunde han inte sluta, haha ;) Det är roligt att han fått flytta nu och jag tror att båda han och jag kommer trivas jättebra, stallet är så mysigt!
Det blev ett par mobilbilder (dålig kvalité). Visst ser han nöjd ut? ;)
Smachan ville också vara med på bild!

god morgon!

Jag sitter i skolan just nu, har rast i ungefär en halvtimme till. Vi ska dessutom på teaterföreställnig, så inga fler vanliga lektioner idag. När jag kommer hem kör mamma mig till stallet. Vi ska flytta nisse till prästgården nämligen :D ska bli kul! Ni får mer uppdatering om hur det gått i eftermiddag. / Paulina

bilder från i söndags :)

Det kommer fler bilder, så håll utkik! :)


dagens ridpass

Jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag skulle rida ute eller inne idag, så det fick bli lite både och. Började inomhus, skrittade honom och gjorde volter. Så småningom började jag jogga igång honom med mycket övergångar och volter. I galoppen fick han rulla på i lätt sits några varv. Hade inte så mycket krav idag utan ville att han skulle bli lite uppmärksam, försökte tänka lite på min egen sits också. I slutet av ridpasset gick vi ut till utebanan där jag travade av honom. Man kan säga att han är rätt pigg ute och verkar knappt känna bettet?! Annars var både han och jag nöjda idag, han skötte sig bra som vanligt. :)

grönt - så snyggt!

Är helt kär i denna färgen... jag vill färga mina silvriga stigbyglar... men nackdelen är att det måste vara nån speciell kvalité... bilden är från google i alla fall :)

tagen från ngn blogg x)

snygga boots!! Tagen från google.

grönt - så snyggt!

Är helt kär i denna färgen... jag vill färga mina silvriga stigbyglar... men nackdelen är att det måste vara nån speciell kvalité... bilden är från google i alla fall :)

tagen från ngn blogg x)

snygga boots!! Tagen från google.

läs inte texten ^^

Ingen uppdatering för mig idag, jag ska iväg till mop tidigare än vanligt idag så mischigan får vila idag, han fick vila igår också... lovar att uppdatera ikväll, har en sak att skriva om :D
  


dagens ridpass

Jag är så seg på att uppdatera mina dagar! Har varit hos min farbror så har inte haft någon tid över för bloggandet -.- Dagens ridpass gick inte bra alls :( Tillslut blev det lite flumridning då jag endast koncentrerade mig på att rätta till mina ankfötter (Amanda stod och skrek på mig i mitten). Det var jättejobbigt och gjorde ont i fötterna! Men jag måste faktiskt skärpa mig, det ser inte klokt ut när mina tår pekar rakt ut. Dessutom nöter jag med sporren på Nisse hela tiden, inte så kul för honom. Någon som har samma problem och kan ge tips hur jag ska lösa det?

Smakprov från dagens ridpass

Bilder från gårdagen!

Jag red ju på utebanan igår, så här kommer ett gäng bilder :D
Haha stackarn! Hästarna i hagen lekte lite, och han ville vara med...
Jag vet att mina händer på ridbilderna ser hemska ut, dessutom har jag ankfötter :( Men kom gärna med MASSA kritik! :D

ikväll...

God dag. Jag sitter och äter våfflor hos min farbror och bläddrar i en stor hästbok. Ville bara berätta att ni kan vänta er bildbomb ikväll, har fått mycket fina bilder :) så nu har ni något att se fram emot! /Paulina

-film från idag-

TinTin longerar Winston ! ( Ridskolehästar )
hihih ursöta ! ♥

-Gamla ♥ bilder-

Sabina rider
Jag rider
Fick bli lite hundbilder också, min älskade hund Nelly som jag tillbringat hela livet med ♥

tävlingssugen

Måste bara säga att jag är grymt tävlingssugen för tillfället! Vill bara komma ut och tävla nu, både hoppning och dressyr... Dock vet jag ju att vi inte är redo för det. Men skulle vara så kul om allting bara funkade och gick jättebra nu DIREKT! Jag vill så gärna komma någonstans med Amadeus, och att bara få åka ut och ha roligt.
Jag vet att just nu känner jag mig jättetaggad, men sedan när det väl gäller blir jag skitnervös och vill inte längre, haha! ;) Han har ju verkligen kapacitet Nisse, gäller bara att jag vågar! Men om jag börjar ta tag i hoppningen nu och övar lite programridning ibland tror jag mitt självförtroende växer lite :) Någongång ska vi i alla fall kunna göra någonting.

dagens ridpass

God kväll! Jag kom precis hem och fick smaka lite på min brors Ben & Jerrys, så himla gott! Har haft en rätt trevlig dag, även fast jag varit väldigt trött och slö en stor del av den. Jag red ju på utebanan som sagt, vädret var... kallt, men fint! Nisse pigg och glad som alltid. Hade på det lite skarpare bettet eftersom vi inte galopperat ute sen typ.. förra sommaren? Han blir galet mjuk i munnen med det! Kramar jag lite i handen stannar han direkt. Tyckte att han för övrigt lyssnade rätt bra idag, även fast jag inte krävde någonting. Vissa dagar behöver man bara koppla av och njuta! Högergaloppen gick också bra, även fast han trängde lite inåt ibland. Hur som helst, ponnyn var trevlig och rolig idag, Amanda var med och tog kort, hoppas jag får dem skickade snart :)
Ha det gott!

Vill du ha en design ?

Tänkte att jag kan göra sådana om någon är intresserad. Säg bara hur du vill ha den så ska jag göra mitt bästa :)

- teckning -

Ny teckning som jag målade nyss med en vanlig stiftpenna från skolan.



Till Hanni Åkerbergs kompis som fyller pr på tisdag. Grattis!


-teckning-

Målade av denna till Julia Lundgren, hoppas du blev nöjd :)
besök hennes blogg för hon har världens sötaste ponny och hon själv är superduktig ! :)

God morgon!

Hoppas ni har det bra i det fina vårvädret? Idag ska jag rida på utebanan, har aldrig gjort det förut faktiskt :) Om det känns ok och bommarna ser ok ut ska jag nog rida lite markarbete. Amanda kommer och tar kort också, så ni kan vänta er en bildbomb så småningom!
Jag ska även åka och köpa boots till Amadeus på arken, har märkt att han går emot ganska mycket med bakbenen.
För övrigt känns det som att det kommer bli en bra och rolig dag, fast så brukar det kännas när det är fint väder! :)

dagens ridpass

Idag följde min kompis Viktoria med mig till stallet, skitkul! :) Amanda kom när vi skulle rida också, med kameran i högsta hugg. Viktoria skulle få rida lite idag, så jag värmde upp lilla Nissen som vart ganska pigg, sedan fick hon sitta upp. För min del orkade jag inte vara för seriös idag, utan Viktoria fick rida lite mer, haha ;) Men det gick finfint, Nisse såg så avslappnad ut! Så vi kom fram till att hon ska hjälpa mig ta hand om honom när jag åker till Tyskland om ett par veckor.
I helgen ska jag även åka och prata om eventuellt en ny stallplats. Hoppas att det blir bra och att vi kan flytta Nisse så snart som möjligt! Men ni får veta mer om det när jag vet mer ;)

- Ridning på hoppbanan idag -

Idag red jag på hoppbanan, Mischigan var jätte olydig och jobbig att rida i början för han drog upp huvudet och försökte galoppera och när jag ställde honom innåt så flyttade han från bogen... Min kompis fick testa och hon förstog mig när jag blev arg. I slutet gick det suveränt, han gick i form i alla gångarter i alla fall. Kanske ska söka till ponnyakuten med Mischigan ;) nej, tror inte dom tar in en 21årig gammal ridskoleponny som är helt underbar men som är lite olydig ^^
Så här gör han ALLTID i början men sen går det super i slutet ... undrar vad det beror på :(

- Tävlingssugen -

Ja som det står i rubriken så är jag oändligt tävlingssugen! Tråkigt att Mischigan är ganska gammal. Skulle väldigt gärna bli fodervärd på en tävligsponny och ha Mischigan också... Tänk om jag hade kunnat köpa Modesty Blaize, haha jag drömmer för mycket x) nepp... nu är det så här och mina föräldrar vill faktiskt inte ha ansvar för en häst... blir så trött på dom ibland x)
På landet festivalen :)
Jag och Mischigan längst diiit ------------------------------->



diss

Okej, detta pannbandet är verkligen inte min smak! Liksom, jag fattar inte grejen? Två pannband i ett, eller va? Nej usch, diss från min sida!
Vad tycker ni?



- Oseriös film från när Mischigan blev duschad -

HAHA kolla på hela filmen, den är roligast i slutet, sista meningen när jag säger å va du är söt mischigaaaan ^^
as kul när sofia säger " det ser ut som du ska operera " hahahha x) jag har dålig humor

hahah sjunger tid 4:48 på filmen x)

dagens ridpass

Nu har jag äntligten kommit hem, ätit och duschat. Det har varit en rätt så mysig dag i stallet. Jag har putsat träns nr 2 och mina stövlar som jag även smörjt in med skokräm.
Amadeus är så söt! När han hade ätit upp sitt hö förut stod han och tittade på mig hela tiden när jag putsade, ungefär som han ville att vi skulle ut och rida. När det var dags att göra i ordning honom gick han glatt ut ur boxen och tyckte det var skönt när jag började borsta på honom. När vi skulle tränsa tryckte han ner hela huvudet mot bettet och var väldigt ivrig för att få in det i munnen. Sedan gick han snabbt och glatt med mig ut ur stallet. Lika pigg och glad är han när vi skrittar fram, han verkar vilja att jag hoppar upp så han kan få springa lite, hihi! Jag börjar faktiskt tro att han tycker det är ganska roligt att arbeta ibland :) Dessutom var han så rolig att rida idag! Lite stel i början men det blev bara bätte och bättre. Galopperade några vändor i båda varven och det gick finfint. I slutet av ridpasset var han så lösgjord och fin, gick själv i lång och låg form utan att jag behövde göra så mycket. Tycker verkligen om min lilla ponny!

-En mysig dag i stallet...

Jag började dagen med att mocka i Mischigans box, jag är jätte pedantisk när jag mockar, jag vill verkligen inte missa en enda liten plupp...
Jag Mockar fiint xD Hahah
<p>Mischigans hörna</p>
Mischigan har fått lång lugg!! :))
<p>Mischigans långa lugg :))</p>
Bilder på dagens utrustning, Mischigan var underbar idag, piggare än någonsin och han gjorde jätte fina byten i galoppen !! I'm proud of my little pony <3
<p>Dagens utrustning ^^</p>
<p>Dagens utrustning ^^</p>
hihi, va tycker ni om kombinationen med jw huva och benlindorna? :)

Hejhej!

God eftermiddag alla bloggläsare! Jag har nu kommit hem från skolan och ätit lite. Måste ju säga att vädret är väldigt FINT, synd att det blåser, det förstör verkligen. Idag kanske jag hoppar lite om det inte är så många andra i ridhuset. Behöver verkligen det nu, var ett tag sedan liksom. Jag ska även försöka hinna putsa alla mina grejor, det behövs verkligen nu...


nosgrimmor

1.
2.
3.

Vilken nosgrimma tycker ni han passar bäst i? Personligen gillar jag den breda nosgrimman, nr 1. Tycker han är så fin i den :)

alla dessa stölder :@



är trött på att massa folk bara kommer hem och snor grejer... inatt försvann en femhundring och jag hörde att dörren öppnades och stängdes... men mamma ville inte lyssna, hon trodde la att hon drömde eller ngt... det har försvunnit grejer från mig gång på gång det senaste, har till och med fått reda på att en nära vän till mig har stulit från mig... ( en lång historia )


min dag

Godkväll! Det blir sen uppdatering idag. Har nämligen haft fullt upp hela dagen. Direkt efter skolan åkte jag till stallet. Eftersom det blåser jättemycket och ridhuset var bokat kunde jag inte rida idag. Jag var istället lite extra noggrann i stallet och putsade ett av mina träns (välbehövligt). När jag var klar åkte jag på filmkväll med några kompisar. Åt pizza, chips, popcorn och drack cola (fast det är onsdag...).
Nu är jag äntligen hemma, ska bara duscha sedan hoppar jag ner i sängen. Tråkigt att jag uppdaterat så dåligt idag, men ska bättra mig i morgon.
Vi hörs!

" A Little Love Song "

idag har jag varit hemma från skolan, inte för att jag var sjuk utan för att jag hade tappat bort en bok som tillhör skolan som jag måste läsa ut innan söndag. För på måndag ska jag ha en redovisning om denna boken och jag har inte börjat läsa innan nu. Den har drygt 400 sidor och idag har jag läst 100, tänker läsa så många om dagen så kanske jag hinner. ( om jag orkar ) boken heter "En Liten Kärlekssång" om ni har lust att läsa... :D fick inte åka till mischigan för min mamma idag så jag ringde till maja och hon sa ja till att mocka och kanske longera :) Oj ni kanske undrar hur jag fick boken... sanja ( mammas anställda här på salongen ) lånade boken på biblioteket fram tills att jag hittar "min" "riktiga".
Hatar att inte kunna åka till stallet -.-




Tråkigt inlägg ( jag vet )




åter igen, bloggtävling

Bilden är en länk till tävlingen!



-skillnad på 1 år tillsammans...

NU...

FÖR ETT ÅR SEDAN...
Är det bara jag som ser skillnad på oss? :D haha kunde fan inte rida på film 2 x)

dagen...

Jag fick rida ute idag för båda ridhusen var upptagna pga ridskolan och en hoppträning.
Mischigan fick duscha svansen i alla fall, min mobil är urladdad så jag har inte kunnat ta några kort idag vilket jag brukar göra...

dagens ridpass

Idag tog jag lite mer tid på mig att göra i ordning Amadeus. Ryktade extra noggrant, spolade benen, lindade osv :) Det är så roligt att göra allting ordentlig från början, känns som att allt går mycket bättre då, när man ska rida och så vidare.
Det blåste ganska mycket ute idag, men han var inte mycket piggare för det. Började ridpasset som jag brukar, mjukade upp honom i båda varven. Han var faktiskt ganska fin idag :) I galoppen gjorde jag mycket övergångar och övade just på att fatta galopp. I högervarvet blev det lite knepigt idag, han vill ju gärna tränga inåt med högerbogen. Jag får ganska bra ordning på det när jag rider lätt i traven, men så fort jag sitter ner och trycker med innerskänkeln tror han att vi ska galoppera. Det hela slutar med att vi blir sura då vi bara missuppfattar varandra.. Men det kanske känns bättre i övermorgon.
I morgon blir en vilodag för Amadeus, om nu inte vädret är helt strålande för då kan vi rida ute. Ridhuset är ju nämligen bokat på onsdagar.



Bilder från 20 mars

Känner att det blivit ganska mycket bilder det senaste, men det kanske ni tycker är kul? Här kommer några från i söndags i alla fall :)







hjälmen är sne, hihi







Vi har en hel del arbete kvar i galoppen







Tävlar...


www.chevalridsport.se
http://carlssonpataket.blogg.se/2011/march/bloggtavling.html#comment


ovisade bilder

Har fått lite ovisade bilder. Här kommer några från åkern i februari :)








Min hund kan spela död :D


-Rosetterna-

Idag gjorde jag en platta i träslöjden där det står "Competitions" och "Mischigan" på, där ska jag sätta mina rosetter som jag har fått.. på den här bilden har jag bara lagt upp allt..



1. Min första rosett med Mischigan som jag fick när jag var på ett ridläger med honom som barn. Då gick han på ridskolan och jag hade inte honom, jag var typ 7/8 år då :))



2.Den rosetten fick jag på ett vinterridläger under en uppvisning med min dåvarande favorithäst bobby, igentligen var det före jag fick Mischigan.



3. Den vanliga rosetten är ett sidenband som var knuten runt mischigans hals när jag fick honom, jag hade varit på ridlektion och jag hade tjatat om egen häst i åratal... då kom kaj(min låtsaspappa) för att hämta mig, han sa att vi skulle till ett litet stall längre ner för att prova skyddsväst men han lurades... när jag kom in i stallet så stod mamma, min lillasyster tindra och Monica där inne, dom sa grattis du har blivit försteskötare till Mischigan, då blev jag lite besviken men jag var ändå världens lyckligaste. Mischigan har blivit mer min med tiden och det gör inget att jag inte äger honom på riktigt, jag har ju honom på heltid :)



4. "Äggahoppet" En clearround med Mischigan :D   hoppning

5. vanlig clearround med Mischigan    hoppning



6. "På landet festivalen" En gymkhana tävling som hölls på travet, då vann jag och min kompis maja och därför betyder denna rosett väldigt mycket för mig... den dagen hade Tobbe Larsson uppvisning med Nicke och hade Nicke i "vårat" stall :D

gymkhana


7. Vanlig clearround med Mischigan    hoppning



8. Vinterridläger med Mischigan, uppvisning, har gått ett år sen förra lägret. 1års jubileum haha :D



9. Min och Mischigans första clearround utanför ridskolan, den hölls på hanaskede  hoppning



10. Clearround med Mischigan



11. Inte min, utan min brors rosett som han fick när han red på ridskolan samtidigt som mig. Samtidigt som jag fick rosett nummer 1, han red på smock :)



Tack o hej, hoppas jag fick med det mesta ;)

ridbilder 19 mars

Nu kommer lite fler bilder från i lördags - Ridbilder när Amanda rider :)








sjuk igen!

God morgon! Jag kom precis hem från skolan då jag var så snurrig i huvudet. Har haft ont i huvudet från och till sedan igår, varit slö osv. Så idag blir en hemma-sittardag. Lite tråkigt att jag inte kan åka ut till Amadeus, men om jag ska bli frisk någon gång måste jag vila :( Även om jag har snälla människor som hjälper mig med Nisse känns det alltid bäst att se själv så allt är ok! Lite dumt att han egentligen inte behöver en vilodag idag, men men. Helst skulle jag bara vilja åka och säga hej till honom ikväll, men mina föräldrar skulle nog inte ställa upp på en så onödig sak -.-
Hoppas ni mår bättre än mig i alla fall!

knäppa bilder










dagens ridpass :)

Vid åtta tiden i morse åkte jag ut till stallet. Amanda kom strax innan klockan nio, sedan red vi. Jag började med att värma upp honom i alla gångarter. Högergaloppen funkar bättre nu, bara man fattar den i precis rätt tillfälle :) Han var lite tjafsig idag mot igår, men alla dagar kan ju inte gå jättebra. När jag ridit en stund var det Amandas tur att sitta upp. Jag knäppte en hel del bilder idag, så förhoppningsvis i morgon kommer det upp bilder från dagens ridpass.



gårdagens ridpass

Nu kommer lite bilder från gårdagens ridpass! :) Amanda red ju mest, men jag red fram lilla Nisse och travade av honom. Tråkigt nog är inte bildkvalitén så bra, men laddar upp de bilder som ser ok ut.



Hur i hela friden sitter jag?




Jag vet, min sits är hemsk :O Men ge gärna positiv & negativ kritik så blir jag glad!

Vill verkligen inte raka bort Mischigans man!!! :'(

Inte i år, jag vill spara ut hans man och försöka sköta den innan han börjar klia sig :D
Så här ser mischigan ut utan man
och med man :
man kanske inte såg så bra, men mischigan har ju solexem och kliar sig på sommaren när solen skiner och gräset blänker, så då brukar jag använda den så kallade proboljan, den är verkligen något som jag rekommenderar! ! Sen har vi den gula helozanen som jag brukar smörja in i manen och svansen ! ;)

köp dessa produkter om din ponny/häst "lider" av solexem! Du vill väl inte att hästen ska bli av med manen >:D mohaha



Bildbomb från denna dag...



framridning







dagens dressyrpass samt utebilder + lite trickträning och stallbilder !


Gillar inte att ta inomhusbilder.. det blir så dålig skärpa!
Antar att många håller med mig :)




hahah fail pic X)


älskar mischigan här, men jag däremot har ankfötter :P


har stör jag mig på dom långa tyglarna och att jag sitter lite väl långt bak i sadeln :)

Ni la inte märke till den trebenta hästen va?? :D




vet inte varför jag la upp denna x)


det är så mysigt på skålltorp ! :)





smile :D :D


freedom!! :D :D


ser ut som han ska stegra sig men sanningen är att han är jätte jobbig att jobba med precis när man börjar rida, då drar han upp huvudet och skuttar fram och tror att han ska fatta galopp, så han skuttar inte mer än så här :) haha kanske ska söka till ponnyakuten med världens snällaste häst ^^


mina aluminium stigbyglar som tyvärr har börjat flagna..

onödig bild x)

närbild på mina "diamanter" jag klistrat fast på hjälmen x)

MIschigan tittar ut igenom fönstret :D

Hugs


:')

mischigan i boxen :)

min lilla hörna :)


onödig bild på mischigans nuvarande pannband x)


Mischigans lilla hörna :)


Påväg ut för lite trickträning :)

Mischigan bugar.



Trick; Puss :)





detta var sista bilden , nu får ni kommentera massor när jag lagt ner typ 2 timmar på att föra över alla bilder :D



Fotodag

idag ska jag iväg till stallet, tvinga med min mamma och hon ska ta lite bilder när jag rider!
blir ett dressyrpass idag :)
bild från "på landet festivalen" fotograf: Amanda hed som bloggade här förut :)

lite gamla filmer

hittade lite gamla filmer på youtube. dom är från när mischigan precis hade börjat gå på tygeln, han har ju gått som ridskoleponny hela livet så det är först nu som han har börjat gå fint :)


spontant inlägg

vet inte varför jag gillar denna så skarpt :D

Mischigan övernattar

bild från när mischigan sov hos min vän sabina ( där hade även amanda ellinor )
Det är jätte mysigt där och han sov där för att jag tränade för Uno dagen innan, det är nog den bästa lektionen jag haft på länge, fast jag har inte haft lektion på jätte länge så :p nu ska jag börja träna där klockan 6 varje onsdag :)

lite dressyrbilder och lite annat.

I sommar har jag bestämt att jag och Paulina ska ta kort när vi har jätte seriösa tävlingskläder på oss och rida jätte seriöst och få lite snygga utebilder när solen lyser! skulle vara lite kul ;)
andra teman man kan ha när man tar kort:
Western
Riddare
Dressyr
Hoppning
komiska bilder
tycker han går väldigt fint här över :)
Är inte så nöjd med vårat ekipage på denna bilden dock :P
lite mer bakben och kortare tyglar och upp med handen och ha gärna lite seriösa kläder, luta dig inte bakåt. x)
hihi kul att kommentera sig själv x)



fin ponny

Har precis kommit hem från stallet. Har varit där med Amanda, och det var redan mockat hos mig, jätteskönt :) Vi red båda två på Nisse idag, jag skrittade och travade fram honom, sedan fick hon rida och så travade jag av honom. Han var riktigt fin idag faktiskt! Amanda tog lite skutt över ett kryss som han tyckte var kul. Hon tyckte att han blivit mycket bättre att rida nu, vilket jag måste hålla med om! Vi tog en hel del bilder på varandra som jag ska lägga upp så fort jag fått dem skickade.
Dagen har i stort sett varit väldigt bra, fint väder gör en på bättre humör också! Ikväll får jag städa lite här hemma och gå o lägga mig i tid, då jag har stallet i morgon bitti.

Natti natti!

knäppa bilder

Fortsätter med "knäppa failbilder". Blir inte så många denna gången tyvärr då min dator inte funkar som den ska.






mycket o göra

Hej på er! Ledsen att det blir så sen uppdatering. Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och är verkligen jättetrött på kvällarna. I dag har jag i alla fall varit hos frisören. Är lite ledsen för att mitt hår är så kort, men det växer väl ut igen. Vid fyra tiden åkte jag till stallet. Gjorde ordning hos både Robban och Nisse idag eftersom Olivia var sjuk eller nåt? Det var rätt jobbigt idag faktiskt :/ Är påväg att bli förkyld igen så då blir man ju lite extra slö. Det tar på krafterna att mocka hos Robban, fick tömma hela tre kärror, och då var det fortfarande inte så noggrant mockat som jag vill. Sedan fick jag ju fylla på massa halm också. Men men, jag överlevde, haha ;)

Då det tog extra lång tid att göra i ordning stallet red jag lite senare. Nisse var som vanligt pigg och glad idag, men är rätt nöjd med ridpasset i alla fall. Arbetade mest i trav och orkade inte riktigt med galoppen idag. Man bli jättetrött i armarna av att rida honom, han hänger så! (eller så är det bara jag som är klen). Dessutom måste jag hålla koll på innersidan hela tiden, han slinker gärna in mot mitten annars.

Nu ikväll har jag haft besök av min barndomskompis Fanny. Jättekul att träffa henne igen, senast var när vi såg på bio, då den sjunde Harry Potterfilmen gick.

Helgen blir i stort sett fullspäckad, inga sovmornar här inte! I morgon ska jag sälja GT, sedan kanske jag sover lite, för att sedan åka till stallet. På söndag har jag stallet på morgonen, sedan åker vi till farmor och farfar, sedan ska jag färga håret. Någongång ska jag hinna plugga och städa också.

Godnatt!

Träning för Uno och lite annat smått.

Igår tränade jag för Uno, det gick jätte bra i slutet men pga alla unghästar som sparkade i väggar och fick damp innan hindren gjorde mischigan lite nervös. Jag ska börja träna i den tidigare gruppen kl 6 med ponnys istället. Jag hade röd utrustning. Fick tyvärr ingen film / bild på denna träning, Amanda och Paulina skulle filmat först men dom satt och pratade så dom glömde bort det xD Kanske kommer lite filmer senare eftersom jag håller på att överföra dom till youtube... men allt tar sin lilla tid. Sen skulle jag bara vilja säga att Mischigan börjar bli väldigt gammal. Nu är han 21! Vart ska jag ta vägen sen? Kommer inte kunna komma nånstans med honom. Han har lärt mig oändligt mycket och han har varit en underbar läromästare men snart, inte nu men en fråga om tid så måste jag gå vidare och fullfölja mina mål, om nu mina föräldrar tänker som jag. Nej, när det gäller hästar så är mina föräldrar omöjliga, dom vill bara att jag ska gå in för skolan :@ >:( har i alla fall hittat en drömponny på hastnet som kallas för poetic remix :D men ingenting i hästvärlden kommer någonsin att slå den lyckan som Mischigan har gett mig :')
detta blev mitt första långa inlägg med bara text ;)

nu så

Hej på er :) efter som att jag är utan häst så lämnar jag här med denna bloggen. Jag uppdaterar lite då och då på min gamla blogg (amandahed.blogg.se) står mest massa skit där dock ;) jaja, ha de så bra allihopa! Kram, Amanda

träning

Hej på er! Sitter och ser på nomi som tränar för Uno. Tidigare var jag och Amanda ute på en promenad med Nisse. Han skötte sig fint, men var pigg och uppmärksam. När jag gick från stallet stegrade han sig :o jag blev jättearg så då såg han rätt skamsen ut, haha. Aja, nu ska jag se på träningen, vi hörs senare!/paulina

bild

Kolla vilken fin bild Nomi redigerat :')


ÅÅÅÅH ! :(

Jag har tittat på massa olika tävlingshästar det senaste men har inte hittat någon lik modesty blaise förräns nu !
Vill verkligen satsa på ridningen och tävla och va med i gp ponnyn, ja jag har många mål... Mischigan är underbar men ni förstår nog inte :P Jag vill satsa på ridningen komma ut och tävla och inte bara sitta på mishcigan och tro att jag ska komma nånstans... nu låter jag helt knäpp... jag är typ obsessed i denna hästen!
** Äkta hoppglädje! **. Hästar säljes
Filmen måste bara ses !!
http://www.youtube.com/watch?v=3aGziTiYnlU
Typ: C -  Inriktning: Hoppning -  Kön: Sto -  Födelseår: 2005
Namn: Poetic Remix
Denna fantastiska C-ponny e. Poetic Justice - Red Necks. Segrade i Ungponny-SM för 5-åringar på Strömsholm i nov. Har massor med felfria Lätt B och går i år avd A. En blixtsnabb, vändbar ponny som fullständigt älskar att hoppa ALLT! Säljes till satsande ryttare som kan ta henne upp till absoluta toppen. Välkommen att ringa eller maila. Film från 6/3: http://www.youtube.com/watch?v=3aGziTiYnlU
Lätt A hoppning
Pris 120 000 kr


Nordsvenskar!

Jo, jag har kommit på att nordsvenskar är så söta! De jag har täffat är jättegosiga och så gulliga. Så nu skulle jag vilja att ni mejlar era fina bilder på nordsvenskar, så väljer jag ut de finaste som kommer ut här på bloggen. Självklart blir ni länkade också! ;)

Mejla till [email protected]



Amadeus 15/3

Idag har Sara ridit på Nisse :D Jag red fram honom och han kändes helt okej, dock stel. Men det såg bra ut när Sara red i alla fall! Märks ju att han har svårt för högergaloppen, så det får vi hårdträna på nu. Dessutom drar han ju gärna inåt, har han ju egentligen alltid gjort men upptäckte det mer nu. Så jao, vi har lite att jobba med :) Men det är roligt att ha något att jobba med tycker jag. För när man märker att jobbet man lagt ner lönat sig blir man glad.

I morgon är ridhuset bokat så förmodligen tar jag en promenad eller rider ut med Nisse, bara vädret tillåter. Kan ju fortfarande arbeta honom, göra skänkelvikningar och böja honom längs vägarna t ex.


rollkür vs lång o låg

Ville bara påpeka att Rollkür/hyperflexion och "Lång och Låg" inte är samma sak.
Att rida en häst i rullkür görs med tvång och är skadligt, det visar ju till och med forskning!




Såhär skrev http://dafiedencoola.blogg.se om denna bild: Det här är vad som ska hända i kroppen på hästen när den går i rollkür. Den bygger muskler på fel ställen och får förändrad muskulatur, samt att den bär sig på ett felaktigt sätt.


Man rider ju hästen ofta Lång och Låg i början och slutet av ridpasset. Om hästen är riktigt lösgjord tycker den att det är riktigt bekvämt att gå i "lång och låg" form.

Bild: dressyrmupparna.se

Vet att jag skrivit om rollkür tidigare, men det kändes värt att ta upp igen.
Känn er fria att fortsätta disskutera ämnet! :D

dagens ridpass

Sådär, är hemma från stallet och har ätit! Kan ju säga att det blir full rulle där ute nu. BYS har kommit med massa hästar till lilla stallet där jag står, så det är helt fullt nu. Det första jag upptäcker när jag kommer till stallet är att min vattenhink är borta.. Den hade någon annan tagit -.- Så efter nåt telefonsamtal och litet snack med tjejen fick jag tillbaka hinken. Haha, varför kan inte folk skaffa sig egna hinkar? Man går väl inte och tar andras, eller?
Jaja, dagens ridpass blev väl ett ordentligt pass i alla fall. Kunde fatta högergaloppen också! Fast jag fick göra en väldigt liten volt, och precis påväg ur den i exakt rätt tillfälle la jag till innerskänkeln, och då blev det rätt galopp. Provade två gånger för säkerhets skull. Han vart pigg idag, och springig så blev lite arg och tog tag i honom ibland. Han måste ju faktiskt lyssna på mig! Stel var han i början också, men blev bättre efter en stund. I morgon ska ju Sara rida så då blir han nog ordentligt genomarbetad med :)

Ha det gott!

dagen..

Hej! Jag har precis kommit hem från skolan och ska snart åka till stallet. Just nu är jag ganska trött och inte jättepepp, men vet att det ändrar sig när jag väl är där ;) Har ju somsagt tänkt mig ett ordentligt dressyrpass idag. I morgon ska Sara komma och rida Nisse så vi kan få hjälp med högergaloppen :)




Dags för ett avslut

Så nu har jag "samlat ihop mig" lite och tänker skriva ett litet avsluts inlägg. Varnar bara att det kommer bli ganska mycket text och jag tvingar verkligen ingen att läsa det. Skriver mest det för att själv få ett slags avslut.

I onsdags så skulle jag till ridhuset och Rebecka hjälpa mig att hoppa. Först och främst så stannade hon och stegrade sig större delar utav vägen till ridhuset. Till slut så fick jag hoppa av och leda henne efter som att vi inte kom någonstans (inget ovanligt dock). Jag kommer i alla fall in i ridhuset och är arg och säger att jag ska lämna tillbaka 'ponnyjäveln' och Rebecka erbjuder sig att rida. De första 5-10 minuter så går det jätte bra men sen helt plötsligt så börjar hon stegra sig och vägrar gå framåt (inget ovanligt det heller ifs men hon har aldrig gjort det med någon annan än mig). Då får jag hoppa upp igen och det händer samma sak igen. Jag får fram henne igen och sen så kan jag skritta lite och så stannar hon och stegrar sig igen. Det håller på så några gånger och då rider jag helt kravlöst, tog henne inte ens i munnen.
När jag galopperar så går det jätte bra, inga problem alls. Sen så byter vi varv och galopperar i andra varvet. Sen så blir Nisse rädd för något och sticker iväg lite. I vanliga fall så brukar Ellinor springa iväg ugefär två-tre steg och sedan är det inte mer med det.
I stället så börjar bocka. Och för er som har sett Ellinors så glädje brallar efter hindren och dom hon gjorde när jag började rida henne så kan jag säga att dt var inte ens i närheten av det. Dom måste man ha jävligt dålig balans för att inte sitta kvar i. Denna gången så vände hon fullständigt utochin på sig själv, jag skulle av. Jag menar många av er har ju sett mig sitta på hästar som bockar och jag har aldrig åkt av. Denna gången så var det helt omöjligt, jag försökte verkligen att få upp huvudet på henne men hon tog bettet mellan tänderna så jag hade ingen chans. Jag kan stolt säga att jag faktiskt satt kvar väldigt länge men när jag tappade ena stigbygeln så var det bara att blunda och falla.
Självklart så ska jag fastna i stigbygeln med den andra foten. På något jäva vänster så hamnar jag under henne när hon gör sin sista bockning. När jag väl ligger där under så står hon still och jag öppnar ögonen och ligger med huvudet mellan hennes bakben.
Tror aldrig jag varit så lugn när jag ramlat av dock. Rebecka blev ju skärrad så klart och sa åt mig att krypa ut men efter som att dragkedjan på min jacka gick sönder så Ellinor stod på den med ena bakbenet. Så när dom bad mig att krypa ut så säger jag bara helt lugnt "Ja, men jag sitter fast.." Kan säga att Paulina skrattade åt det senare!

Japp, det var det som hände i torsdags. Eran första tanke är nu säker "hon har kanske ont någonstans". Det är jag dock 99% säker på att hon inte har. Det är nämligen så att detta problem har kommit och gått sedan hon kom till skålltorp. Mer eller mindre dramatiska verisioner dock. Hennes problem kan bara lösas (av mig) till fälligt och kommer tillbaka. Det är därför jag inte orkar mer. Jag menar vem blir inte rädd?

Ni ska dock veta att jag fortfarande älskar henne helt otroligt mycket. Ni kan inte ens föreställa er hur det är! Att behöva lämna tillbaka sin allra bästa vän, lämna tillbaka skälet till att gå upp på morgonen och faktiskt leva. Jag vet att jag låter väldigt dramatisk men det är så det är. Det är också otroligt förnedrande att inte klara av att lösa sitt problem en gång för alla.
Jag har tagit hem Sara och vi har löst problemet, dock bara tillfälligt och vad skulle jag göra ifall hon åkte bort en vecka eller två och inte kunde hjälpa mig? Jag vill kunna klara mig själv och inte bara ha en massa problem hela tiden. Man håller ju på med hästar för att ha kul eller hur?

För att försöka tänka på henne mindre så har jag tagit bort alla bilder och rosetter i mitt rum, tagit bort bilderna i datorn och bytt bakgrundsbild i datorn och mobilen. Jag har även klippt av hennes lugg rakt och efter som att hon aldrig haft det förut så ser det nästan inte ut som samma häst. Detta kanske ni tycker är patetiskt, men jag orkar inte tänka på det mer. Det får mig att tänka mindre på henne (inte mycket men lite) och det är väldigt skönt. Jag vill aldrig mer fästa mig vid någon häst igen på detta sättet. Tro mig ni förstår verkligen inte, det går inte att förklara det.
Varje natt så drömmer jag (de få timmar jag sover) att allt löser sig och att detta bara är en sjuk mardröm. Sedan så vaknar jag upp.

Det är inte bara det att det känns som att jag ska bryta ihop, jag vet att folk är besvikna på mig. Speciellt Sara och Helene (ägaren och hennes dotter). Jag kan inte säga annat än förlåt men jag vet att det inte hjälper.

Nu antar jag att många tror att jag ska skaffa mig något nytt, men så är det inte. Jag kommer sluta med hästar nu. Eller ja jag kommer ta hand om Amadeus när Paulina är i tyskland och jag kommer ju att hälsa på Ellinor och jag kommer ju hälsa på Laban på prästgården. Men jag kommer inte att låna en ny foder ponny och inte heller börja på ridskola (nu vet jag någon som suckade av lättnad). Jag orkar inte ta en ny häst på foder i ett år och sedan behöva lämna tillbaka den, nej usch. Min familj har en osäker ekonomi och vågar inte köpa en häst åt mig och efter som att jag inte vill ha någon foder ponny så får jag helt enkelt sluta. Nu tänker några; varför skaffar hon inte en medryttar häst? men jag är inte speciellt duktig och det finns inte många som behöver någon. Sen så finns det ju nästan bara hästar här omkring och jag kan inte rida stor häst.
Ridningen får alltså ligga lite på is ett par år framöver. Jag har dock redan bestämt vad jag ska köpa för något när jag blir stor. Jag ska köpa en treårig haflinger valack. Jag ska rida in den själv så att den inte får några olater. Självklart så skulle jag ju få rida på något annat först men ah det är ju faktiskt bara en dröm.

Nu vet ni i alla fall hur det ligger till! Efter som att jag slutar så kommer jag självklart att sluta hästblogga efter som att jag inte kommr ha med hästar att göra! jag är också medveten om att texten blev flummig men men. Jag vet också att ni tycker att jag tycker synd om mig själv men det är ju sant så. Jag har aldrig mått sämmre i hela mitt liv, inte när Pion dog, inte när styrelsen tog över ridskolan och jag trodde jag skulle förlora Ellinor. Det är inget emot nu och hur mycket ni än tänker på det så kommer ni inte att förstå.

Ha det så bra allihop! /Amanda 

knäppa bilder

Hittade ännu lite roliga bilder, typ :P








framridning

Tänkte att jag skulle berätta om hur jag lägger upp mina ridpass.
Jag börjar alltid med att skritta fram för hand, ungefär 5 min. Sedan sitter jag upp och skrittar 5-10 min till på halvlång/kort tygel. När jag travar fram gör jag mycket tempoväxlingar, t ex ökar jag traven ganska mycket på lånsidorna och minskar på kortsidorna. Jag försöker då vara noggrann med att ökningarna och minskningarna sker exakt där jag tänkt. Efter hand börjar jag lägga lite volter och mjuka upp honom i sidorna. När jag känner att han lyssnar bra galopperar jag oftast på volt. Ser till att han lyssnar framåt och tillbaka, och att bogarna inte faller ut. När jag är klar med detta får han kanske pusta liten stund på kort tygel, sedan börjar jag med en speciell övning eller det jag tänkt för just det ridpasset.
Mitt sätt att rida fram på är ju inte exakt samma varje gång, men det jag beskrev fungerar bra på Nisse. Han brukar då lyssna väldigt bra på mig när jag börjat ridpasset såhär. Men sen är det ju så att vissa dagar kanske jag bara övar på att rida fram, så det blir en bra känsla från början. Det är ju ganska bra att göra det om man tänkt tävla till exempel. Då kan det vara bra att kunna rida fram på ett bra men effektivt sätt.


(gammal bild) Jag tycker det är rätt löjligt att trycka ihop hästen och förvänta sig att den ska gå perfekt redan från början. Själv kör jag mer på att se till att "gas & broms" fungerar först, sedan ställer jag hästen och mjukar upp sidorna.
Hur tänker ni?
Hur gör ni när ni rider fram era hästar?


underbar ponny <3

Tänk vad Amadeus har förändrats ändå. När jag började rida honom gick han knappt att styra, han var rädd för nästan allt. Idag kunde jag gå en lång promenad med honom utan andra hästar, och han blev inte rädd för någonting! Bilar körde någon meter från oss flera gånger, ingen reaktion från hans sida! Han var jättepigg och glad i början, på hemvägen gick han lugn och nöjd bredvid mig. Min mamma, Kristina och hennes mamma var också med på promenaden. Åh vad jag tycker om denna lilla ponny!
På kvällen fick han springa lös i ridhuset. Han tyckte det var roligt, men var inte galen i alla fall. Han följer mig hela tiden i ridhuset, så söt!
Jag har alltså inte ridit idag, vi hade roligt i alla fall. Efter en lek-dag får vi köra på ett ordentligt dressyrpass i morgon tror jag. Kanske har jag med lite bommar om jag orkar.

Ett par mobilbilder från idag :)







Hej på er!

Ursäkta att det inte blev någon uppdatering igår. Just nu är det ju typ bara jag som uppdaterar, lite trist :( Men men. Kan ju i alla fall säga att gårdagens ridpass inte gick så bra. Jag bara satt och spände mig och det gjorde Nisse med. Men ja.. travade runt i ganska friskt tempo, försökte mig på högergaloppen, men det gick inte -.- I slutet fick han springa lös en stund.
Idag ska jag nog gå en promenad med han, kanske rida lite i ridhuset ikväll. I så fall måste jag öva på högergaloppen!
Jaja, vi hörs senare ikväll, då ska jag förbereda massa inlägg :)


(haha, galet ful bild)

kram

hej

Ledsen, blir ingen uppdatering idag av olika anledningar. Vi hörs i morgon! / Paulina

film

Här kommer filmen från när Nisse lekte i ridhuset idag :)




lite update om Amadeus

Hallådär! Jag är precis hemkommen från stallet. Jag har fikat med Sara och Helene bland annat :) Chokladmuffins är nog nästan det godaste fikat som finns (tack Helene!)
Jag slutade skolan vid halv elva idag, jätteskönt. Så vid tolv stack jag ut till stallet. Det första jag gjorde var att släppa Nisse i ridhuset, för han har så himla mycket överskottsenergi. Det var lika uppskattat som vanligt ;) Han har nog börjat förstå nu att när vi går in i ridhuset med bara grimma och täcke ska han få springa, hihi! Kan ju passa på att berätta lite om gårdagens ridpass också. Det började med att Nisse var spänd pga blåst & regn. Dessutom hade han vilat två dagar. Visst, början av ridpasset gick rätt bra, men helt plötsligt brallar han ett par-tre gånger och skenar iväg?! Haha så knäpp ;) Han tyckte nog det var skitkul i alla fall. Samtidigt hände en liten olycka som jag inte tänker ta upp här :/
Efter denna lilla "händelse" skrittade jag, travade så småningom för han måste kunna trava utan att sticka. Men självklart försöker han dra ner huvudet och bocka igen! Denna gången var jag lite snabbare så han hann inte göra något. Bestämde mig för att avsluta efter det för vi fick ändå inget vettigt gjort, då båda spände sig när det typ stormade ute.
Idag var vi inte spända ;) Men gjorde inte så mycket heller, kände liksom inte för det. Red fram honom som vanligt, men när vi kommer till högergaloppen blir det knepigt. Han vill nämligen inte fatta höger galopp.. Jag har provat att ställa honom inåt och utåt, lägga en liten volt, rakrikta honom, men det funkar inte i alla fall :( Så det behöver vi träna på. Annars var han lugn och fin idag, lyssnade helt okej, men red utan sporrar och då blir han inte riktigt lika känslig för skänkeln. Annars är han så känslig i munnen nu, det är ju bra :D
När jag ridit fick Saras lilla son Alfred sitta upp. Nisse var rädd för honom först men insåg snart att han inte var så farlig. Alfred kunde till och med få fram hästen genom att klappa på honom. Haha, så söt! Alfred såg väldigt glad ut när han fick rida i alla fall.

Snart kommer en liten film från hans lekstund i ridhuset


Ellinor ska tillbaka

Hej på er. Här kommer lite tråkiga nyheter. Ellinor ska tillbaka till sin ägare. Varför det är så ser jag som personliga själ så tänker inte skriva om varför här. Jag har henne i en månad till sedan så åker hon tillbaka.
Kommer också sluta att blogga, har ju ingen häst. Vet inte ifall jag skaffar något nytt eller ifall jag slutar.

Det var allt från mig Hej då!


hiss

Hissar dessa snygga och grymt coola ridbyxorna!

Visst är de snygga? Skulle verkligen inte tacka nej till ett par.
Mountain Horse Lauren Textile Knee - kostar ca 1099:-


...

Jag är en envis person, när jag väl bestämt mig så ger jag mig inte. Alla gånger så spelar det ingen roll. I detta fallet så spelar det ingen roll, jag älskar den du var förut. Men idag visade du att det inte gick det är dags för oss båda att gå vidare...


Andra bilder..

Tänkte att jag skulle lägga ut lite andra bilder, alltså sånna som inte är på mig utan på kompisar och andra hästar :)


Maja & Bobby


Ett ekipage som var med på "på landes festivalen" 2010. Snygg ponny men ganska galen..


Tjejens namn vet jag inte men ponnyn heter Tuff turbo


Tobbe Larssons Nicke


Rebecka och Peppe


Rebecka & Mario


Sarah & Roberto


Johanna & Effort


Anna & Lage

Detta får räcka! Nu måste jag nämligen sova.. Är bajs trött och har ont överallt typ -.- Imorgon är en slapp dag och sen är det HELG <3


Skit dag

Detta har varit en skit dag helt enkelt. Kan inte skriva alla anledningar här, pgr av olika skäl. Kommer nog skriva av mig imorgon men får vänta tills dess. En grej är att min morfar är dålig och kommer troligtvis dö någon gång de närmaste dagarna. Sen så har allt allmänt bara varit emot mig. Nej usch och fy! Önskar bara jag kunde få byta liv med någon så jag slipper undan. Bara under en dag.. Jaja ska försöka sätta ihop lite inlägg som är läsvärda, tillskillnad från detta!


vill ha!

Det finns så mycket grejor man vill ha här i världen. Här är bara lite av alla saker jag vill ha:

- beiga, svarta, bruna ridbyxor (märke spelar ingen roll, bara de är snygga)
- vita benlindor
- vita strykkappor av märket Eskadron
- svarta och vita roeckl ridhandskar
- mountain horse hoodie (så snygg!)
- marinblått JW shabrak




dessa skydd fast i vitt




Sedan finns det massa andra grejor också, men detta tänkte jag på just nu ;)



Hej på er!

Idag slutade jag tidigt. Sitter bara och degar nu, förkylningen är bättre så kvart över fyra sticker jag ut till Nisse. :D Dagens ridpass blir nog lite markarbete, har inte ridit bommar på ett tag nu. Dessutom har han vilat ett par dagar, så får väl se om han är pigg!
Ska bli roligt att träffa honom igen, saknar han jättemycket trots att jag bara varit i från honom två dagar ;)





Så grymt tråkigt..

Jag gillar inte att gnälla på andra bloggare, liksom jag skriver inte så jätte intressanta saker jag heller men något som jag är grymt trött på är alla dessa outfits folk lägger upp. Men detta menar jag inte bilder på dom med sina hästar, utan när dom tar kundbilderna och klipper ihop det till ett collage. Liksom vilken bloggare gör inte det? Till och med jag har gjort det på min förra blogg men det har blivit så uttjatat.
Ifall dom nu vill visa en fin outfit som dom verkligen, verkligen vill köpa okej men inte varje dag. Det finns också dom som lägger ut ett collage med en outfit och säger " det här hade vi idag" eller "detta ska vi ha imorgon". Hur svårt är det att inte bara ta en riktig bild på det?
Nej usch har slutat läsa såna bloggar som BARA handlar om vad dom har för tävlingsset i varenda inlägg, sjukt ointressant!


Liksom seriöst, hur intressant är det?

Precis samma sak med alla som har hot or not på sin bloggar. För de första alla skaffade det för att Dressyrmupparna hade det förut. Sen så undrar jag hur en tjej som sitter bakom sin data skärm ska kunna bedöma ett ekipage? Och hur i hela friden orkar man dömma folk? Hur kul är det egentligen??

Jag längtar tills det kommer en blogg med något NYTT, som inte varken dressyrmupparna eller någon annan stor bloggare har på sin! Ni kan väl slänga upp en kommentar ifall ni har sett något nytt på någon blogg ;)


En liten film..

Här kommer en liten film på Ellinor och mig :) Det är en lite sorglig låt (men lyssna på texten) och den är lite Wannabe filmen Linn (dressyrmuppen) fick av en läsare, fast Ellinor är inte såld ;)
Det är bilder från alla möjliga tillfällen, till och med från 2009 tror jag..


Ellinors familj, igen!

Här kommer kort info om Ellinors föräldrar igen! Dock bara hennes mor och far denna gången resten får bli en annan dag :)

Francis föddes 1987 och dog 08/09. Hon fick fem föl var av 4 är efter Miclas Madoc. Hon fick 5 ston men hennes sista avkomma blev en hingst. Hon föddes upp i Väring men köptes sedan utav paret Gladh, hennes sista ägare var Helene men efter som att de blivit väldigt vanvårdade så gick hon inte att rädda.



Visst var Ellinor och hennes mamma lika på denna bilden?



Miclas Madoc föddes också 1987 på stuteri Micla. Han var den första ponnyhingsten någonsin att vinna en BIS-titel och när han var fyra så vann han också kvalitetstävlan som fyraåring. Han har fått många guldmedaljer och ligger högt i förärvningsstatistiken för tävlingsavkommor. Han själv har inte tävlat så jätte högt, i hoppning så har han placeringar upp till LB (90cm) och i dressyr LA.



Den gråa bilden är på Madoc och hans mamma Miclas Carba :)



Vila idag

Idag fick Ellinor vila :) Tror inte att det var någon Uno träning, men det blåser som bara den och det kom typ snöblandatregn. När det är sånt väder så säger jag bara nej tack! haha va fjollig jag låter x) Men det var rått och kallt ute så jag orkade verkligen inte.
Skolan idag var väldigt slapp i alla fall :) Först så såg vi på film i en och en halv timme, sen så hade vi idrott i en och en halv timme (jobbigaste gympa lektionen ever!!) sen hade vi filmdiskussion/hemkunskap.
På hemkunskapen så gjorde vi smooties, mina och Annas va godast :D Haha det tyckte alla (alla tjejer efter som att vi va tjej & kill grupp)


Dom med Kiwi på kanten är våra :D


Idag fick Ellinor byta till ett annat innetäcke för det hon hade var förstort så det skavde lite. Så här blev det i alla fall:



Det är ett täcke som jag fått av Sara en gång i tiden, men har inte kunnat använda det för att kutterspån fastnar i hela täcket ifall man har det i boxen. Efter som att jag har halm i boxen nu som inte fastnar på samma sätt så tror jag att det funkar med detta :) Dock så var det lite stort i bogarna så får se så att hon inte får skav av detta också.

Här är lite andra bilder från kvällen;




HAHA titta på ögat! HAHA hon ser ut som ett monster..


Jag har nog något tvångsbeteende tror jag.. Jag KAN inte med att lämna stallet utan att sopa det fint och rent på kvällen. Jag får så dåligt samvete även fast inte jag skitat ner.. xd Jaja så här såg det ut först, sen sopade jag och då blev det så hääär;

Älskar när det är rent och snyggt i stallet :D Kan dock inte säga det samma om mitt rum.. x) Det är inte lika kul att städa där (a)

Ska försöka få in filmen som jag klippte ihop förut nu :)


snygg hoodie

Hittade denna ursnygga hoodien på myone.se och blev kär! På GBG hs fick man ju rabatt i butiken, så funderar på att använda den för att köpa denna tröjan.
Egentligen är den ju inte jättespeciell, men jag tycker ändå den är fin och vill ha den!


499 kr
Vad tycker ni? :)


Hjälp?

Hej, det var någon utav er som hade använt sig av programet Sony Vegas eller hur? Jag undrar ifall du/ni vet i vilket format man ska spara i för att kunna ladda upp det på youtube/videofy?

Vore jätte snällt om ni hjälpte mig :) Du får självklart en länkning :)


Nomi övertalade

Nomi övertalade mig att köra denna veckan ut så får jag se vad jag hittar på sen ;)




bloggen

Just nu vet jag inte vad som kommer hända med denna blogg, haha? :P
Ingen verkar vara intresserad av att fortsätta och jag kan inte driva en blogg själv :o Alltså, jag är så himla oteknisk! Vi får se vad som händer helt enkelt.




fiiilm :D

Här kommer en liten film från oktober förra året. Hoppade clearround, 70 cm - här var han ridskoleponny.



Visst ser han värsta lugn ut? ;)


sjukling

Hej på er! Fy vilket tråkigt väder det är idag. Det regnar och snöar ute, ser slaskigt ut. Själv är man sjuk idag :( Har åkt på en rejäl förkylning. Men natten och morgonen var värst, har varit uppe flera gånger i natt, varit jättevarm och inte kunnat sova. Men i förmiddags åkte pappa till apoteket för att köpa halstabletter, nässpray osv ;) Nu är jag bättre i alla fall, men är fortfarande hängig. Brukar ju vara så när man är förkyld - mornarna är värst, på dagen känns det bättre. Så typiskt! jag saknar Nisse...

Jag har kommit fram till att Nisse är som en hund; han älskar att tugga på allt och alla, är alltid glad och nyfiken, gillar människor och älskar att bli kliad under magen! Jag har faktiskt aldrig hört talas om en häst som gillar att bli kliad under magen, har ni?!


Min morgon har tillbringats framför TVn - sett på Scooby Doo 2 - monstren är lösa. Jag älskar scooby doo! Önskar verkligen att de kom ut med fler otecknade filmer, precis min humor, haha ;)




Hej på er! Har inte så mkt att säga idag. ...

Hej på er! Har inte så mkt att säga idag. Skrittade bara ut en sväng barbacka i samhället med Sabina ;) har tänkt starta datorn och göra lite tidsinställda inlägg men får aldrig ändan ur vagnen och gör det. Ska försöka göra det imorn eller på torsdag.. Men ni får leva med det! Lovar att bättra mig nästa vecka!! :) /Amanda


Gårdagens ridpass med Amadeus

Gårdagen började med att vi klippte lilla Nisse. Maskinen, som låter och tjuter mycket, trodde vi han skulle vara rädd för. Men icke sa nicke! När han fått titta lite på den kunde vi klippa hela honom, det var bara lite läskigt precis bakom öronen. Han tyckte mest att det var grymt tråkigt att stå där medan han blev klippt.
Senare på eftermiddagen/kvällen red vi. I början spände jag mig lite när det var andra i ridhuset. Speciellt en häst som Nisse avskyr, dom kom lite fööör nära ibland -.- Men efter ett tag började jag rida ordentligt, och det var jätteroligt! Växlade mellan ökad trav och mellantrav i början, efter det lyssnade han på alla hjälperna jättebra! Räckte med att bara krama en gång lätt i handen så mjuknade han. Gick super att få fram honom och få tillbaka honom. Jag som trodde han skulle vara jättepigg nu när vi klippt honom ;)
Hur som helst, världens bästa ponny är han!



Ser ni skillnaden på stövlarna förresten? Den vänstra har jag smörjt in med skokräm men inte den högra.


min dag

Nu har jag slutat skolan! Vi fick sluta tidigare idag då vi har kulturvecka - alltså inga vanliga lektioner. Dagen har bestått av collage, smothies och att göra film. Tycker att det är ganska skönt, jag har blivit förkyld och tycker att det blir extra jobbigt att anstränga mig i skolan då..
Sedan är det så att jag skulle ha utvecklingsamtal ikväll, men min lärare är visst sjuk? Så nu vet jag inte om det blir något. Har ju bett Helene eller Sara att ta hand om Nisse idag, men det blir ju lite i onödan isf -.- Plus att det är underbart väder! Hade jag varit frisk hade jag lätt ridit ute idag. Har hört att det ska bli snö i morgon?! D:
Jaja, om en liten stund kommer det upp ett inlägg om gårdagens ridpass ;)


Såhär blev våra sk. Kärleksmothies i skolan :)

klippning

Jahapp, idag ska jag klippa Amadeus. Jag tror det blir ungefär samma sorts klippning som förra gången, helklippning men sparar huvud, ben och kanske en "fläck" där sadeln ska ligga.
Anledningen till att jag bestämde mig för att klippa honom är för att han börjat fälla så hemskt. Det är ju jobbigt för honom. Sedan så har han börjat svettas när jag rider, tror det beror på att vädret börjar bli mildare.


Ser ni det lilla hjärtat han hade på rumpan? ;) Tyvärr får jag nog raka bort det nu då klippmaskinen är rätt klumpig.

Hur gör ni med era hästar, klipper ni eller inte? Varför/varför inte?
Om ni klipper, hur klipper ni då?


tips!


Bildkälla: http://www3.ridsport.se/Hast-och-Ryttare/Boktips/Kopa-hast--En-handbok-Anna-Schager-/

Härom dagen köpte jag en så bra bok - Köpa häst. Det är ju bokrea så fick den för 79 kr. Det var en bra, lättläst och intressant bok som jag läste ut på ett par timmar. I boken kan du läsa om vad du ska tänka på innan du köper häst, allt från försäkringar, vilken häst som är bra för dig, vad som menas med vissa uttryck i hästannonser med mera.
Det som var bra med boken var att man förstod vad man måste tänka på, utan att det låter jobbigt. Många "köpa hästböcker" kan låta så negativa till det, men denna boken la fram det på ett roligare sätt.
En sak som var mindre bra - hade velat ha med mer förklaringar om hur allt med försäkringar, röntgen osv fungerar. De texterna var lite för kortfattade. Men annars, en toppen bok! Rekommenderas för de som har planer på att köpa häst någon gång i framtiden.


Amadeus 6/3

Tjena! Idag har varit en lång dag i stallet. Jag och Amanda red ut vid tretiden. I början var det lite spänt - men Nisse har blivit så duktig att han inte är speciellt tittig vid uteritter, i alla fall inte om det är fler hästar med. :) När han tyckte att något var läskigt förut så ville han absolut inte gå förbi där, men nu känns det som han fått förtroende för mig. Ser han något läskigt men jag säger att det är okej går han förbi utan problem (men finns ju alltid undantag såklart). Hur som helst, det var en härlig uteritt idag, vi skrittade bara men Nisse var pigg och jätteglad!
Såg föresten att vi fått en kommentar angående det nya bettet :) Jag kommer ju inte använda det så ofta, tanken är att ha det om han är stark när jag rider ut. Eftersom vi inte har jättebra uterittsmöjligheter rider jag ju inte ut så ofta, så jag tror inte att det kommer vara någon fara med skav på tungan eller så. Men tack för att ni bryr er och delar med er av era kunskaper osv :D


Haha, detta är en riktigt gammal bild. Tror det var en av de första gångerna vi red ut på Nisse och Ellinor. Erkänn att de var väldigt fula? xd speciellt nisse


Hissar

Jag vet någonting som ni bara måste göra med era stövlar om ni vill att dom ska hålla länge! Jag har nämligen hört att läderstövlar blir förstörda om man smörjer dem med läderfett. Skokräm ska vara det bästa. Jag provade detta med mina stövlar och de blev jättefina verkligen! Så om ni vill ha stövlar som håller länge ska ni absolut smörja in dem med skokräm då och då.
För att dragkedjan ska hålla länge kan man spraya lite pälsglans på den, funkar utmärkt :)
Så hiss på skokräm & pälsglans till era stövlar!




hovskägg - borta

Jag har även klippt Nisses hovskägg idag!
Före-bild:

Ej så vacker bild, tagen med mobilen därav kvalitén så att säga ;)
Efter:


Jag klippte bara lite snabbt så det blev inte så snyggt...

Dagens ridpass

Nu är jag hemma, har ätit och duschat efter några timmar med världens bästa ponny :) Jag åkte till stallet rätt sent idag för jag var så himla trött! Jag och Olivia kom dit samtidigt, så vi red tillsammans. Strax efter kom Amanda, Nomi och Sabina också, vilket gjorde ridpasset rätt kul :D Jag provade att rida med det nya läskiga bettet också. Ville se vad han tycker om det innan jag rider ut på det. Kan säga att jag var rädd för att ta i honom i början, men han verkar trivas med det så efter en stund red jag mer "normalt", hihi ;) Han verkade inte ha några problem med det faktiskt, så jag tror det kan vara ett bra bett när vi rider ut.
Så här ser det ut:

Visst ser det lite läskigt ut?

Hur som helst, han var så uppmärksam och avslappnad idag! Jag gjorde mycket halter från trav och han lyssnade så bra så :)
Vi hörs!


gårdagens ridpass

Jag hade ju lovat att skriva om ridpasset igår, så jag får väl göra det då ;) precis som idag var det massa folk i ridhuset. Så fort någon galopperade en liten bit från honom så hoppade han till och ville springa iväg. Man kan säga att han var väldigt pigg och ofokuserad. Men när de flesta gått travade jag på honom ordentligt på långsidorna och tog det lugnare på kortsidorna. Efter det var han så lugn och samarbetsvillig att vi kunde galoppera normalt :) Det var så roligt att rida igår, han kändes så bra! Det vi behöver öva på är att styra, alltså att han följer med direkt när jag står åt ena hållet, och inte svänger några meter efter att jag bett om det.


dagens ridpass

Hej igen! Idag red jag ganska länge. Först var det massa folk i ridhuset och jätterörigt. Nisse blev stirrig och var lite överallt. Men när det blivit lugnare kunde jag trava och galoppera ordentligt, då var han faktiskt rätt så fin :) Det känns som om det blivit mer "power" i honom nu när han är starkare, ibland är det lite svårt att få stopp, haha! Samtidigt så är han så mjuk och fin!
Förresten, jag har fått ett nytt bett som jag ska prova. Det är lite skarpare så det kan jag ha om jag rider ut t ex. Jag är ganska säker på att det är ett "halvstång"bett med kopparringar? Men hur som helst, inte helt säker på om det är det. ;) Ska bli intressant att prova i alla fall.


hej!

Hej på er! Jag hann inte blogga igår tyvärr. Var tvungen att plugga då jag har prov idag. Men hur som helst red jag en sväng i rådhuset. Han var väldigt lösgjord och fin, tänkte att jag skriver om det i kväll. Efter skolan ska jag med Amanda till ellinor, vi ska klippa henne idag :) vi hörs senare! /Paulina

Mischigans första knoppning någonsinn!


 

.Mischigans första knoppning någonsin.

ser helt fail ut ! x) hans man är jätte kort men tjock så den är jätte svår att knoppa.



Gårdagens utrustning, hade knoppat och lindat och allt och när jag skulle rida så var båda ridhusen upptagna så jag fick helt enkelt rida ute på den ena utebanan, hade "sällskap" av några andra som också red där x) hade världens tunnaste vantar på mig så kändes som jag hade isflak lindade runt händerna... sen fick jag gå hem x) kul va? näe



Hejhej!

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Jag har inte ridit idag, utan bara gjort i ordning i stallet & fodrat. Har även påbörjat att mocka hagen - men fy vad jobbigt det var! Mockade ur en kärra, men man såg ingen skillnad :( Om jag mockar lite varje dag i hagen kanske den blir finare tillslut.
Jag har verkligen varit trött idag, igen! Men vi hade klädsim i skolan och övade på att livrädda varandra, haha. Man kan säga att det var ganska jobbigt!
Hoppas ni har en bra fortsättning på kvällen, själv ska jag äta pannkakor och plugga. Hej svejs! ;)


knäppa bilder

Jag tänkte lägga upp lite bilder på Amadeus, där man inte ser hans mest smickrande sida så att säga, hihi ;)










Bantningstips?

Gillar inte att fråga om tips från andra på bloggen igentligen, det är ju vi som ska tipsa men vore kul att veta hur ni gör när ni tycker att era ponnys är lite för tjocka :D


Bilden är bara några veckor gammal :)

Mischigan är en 21årig c-ponny som halva litet gått som ridskolehäst på skålltorp ridskola, han har blivit mycket finare sen dess, börjat jobba mer. Han har även gått ner lite i vikt, men inte tillräckligt. Någon som vet hur man bantar gamla hästar på ett bra sätt?

Vill verkligen komma ut och tävla :( tråkigt att Mischigan både är gammal och inte tycker det är kul att hoppa :(


Amadeus 1/3

Hej på er! Jag har precis duschat och ätit wokade grönsaker med kyckling och ris, väldigt gott!
Dagens ridpass med Nisse bestod mest av att styra honom i skritt och trav. Han var mjuk och fin, men så fort jag kräver lite av honom blir han sur och skjuter ut högerbogen (i vänster varv). Han springer fortare och fortare också, blir rätt stark. Men men, det är väl bara att fortsätta öva antar jag ;) Han har lite för bra kondition just nu, och måste vänja sig vid i att gå i en bra form. Förutom att han blev stark ibland gick det väl ganska bra idag. Han var inte jättearg på de andra hästarna i ridhuset (som han brukar vilja mörda), bara lite smårsur ibland.
I eftermiddag har jag varit jättetrött, och jag hade ont i huvudet i skolan. Alltså var jag inte jättepepp på att åka till stallet. Men när jag väl varit där en stund var jag bara pigg och glad :) Stallet är verkligen en av de bästa platserna att koppla av på!



Och hörrni, jag börjar sakna kommentarerna lite! Men det är jättekul att vi fått en del nya läsare - visa gärna att ni finns också ;)


målad bild

Titta en så grymt fin bild majajonssonn@BDB har målat till mig :D

Visst är den lik honom? :')



RSS 2.0