Nu är jag tillbaka // Nomi

Sitter och kollar på massa hästannonser, hittade min drömhäst...
Typ: Stora hästar -  Inriktning: Allround -  Kön: Valack -  Födelseår: 2007
Snygg valack född -07 ca 153cm. Snäll och mycket välhanterad. Lugn och lätt i psyket. Riden i alla gångarter. Riden i skogen både själv och i grupp. Trafiksäker. Lätt att lasta och inga problem att köra. NH tränad. hoppar fint. löshoppad 1 meter. inte hoppad under ryttare än. Mer bilder kan skickas vid intresse. Säljs då ägaren tappat intresset för ridningen. En mycket rolig häst att hålla på med. Han har lätt för att lära och är lugn och säker att hantera och rida, utan att bli tråkig. Ring gärna eller maila för mer info.


Men när jag tänker på den underbara gamle ponnyn jag redan har, får jag ångest och känner att jag inte vill ha någon häst efter honom för det inte finns någon bättre.

Någon gång kommer jag växa ur lille Mischigan och han kommer bli för gammal, imorgon blir han 21... vad ska jag ta mig till? sitter här på nyårsafton och har fullständig panik!




Har inte bloggat på ett tag, har varit på ridläger ;D



ps. Vad tycker ni om hästköp osv?

måste verkligen ha massor av tips!!!

DISS

Jag måste bara total dissa Falsterbo tretorn stövlarna! Så galet fula! Jag förstår inte hur folk kan använda sådana?! Jag tycker inte att dom vanliga tretorn advance är snygga heller med falsterbo tretornen slår dom i fulhet med häst längder så en stor

 

Vad tycker NI?


Anonyma

Ibland så undrar jag hur folk som kommenterar igentligen tänker? Man kan inte vara anonym på internet! Det går inte när den så kallade ip:adressen finns. Liksom alla som har komenterat våran blogg vet jag både vad dom heter och var dom bor så varför skriver folk att det är 'anonym' som har kommenterat? x) Jag fattar bara inte det liksom? Varför inte stå för vad man tänker och tycker (Då många som är anonyma ofta skriver mycket för att ge sig själv bättre självförtroende eller något i den stilen). Nu är det inte så att någon har skrivit något elakt eller så på våran blogg utan stör mig bara på att folk tror dom kan vara anonyma fast dom verkligen inte är det! Behövde bara få det ur mig :)


Unite

I morse väckte min mamma mig vid elva, och jag var jättetrött :( Men jag fick frukost på sängen, och vi satte massa klistermärken på en docka jag fick i julklapp. Den är i plast och det är meningen att man ska ha en parfym i den, haha. Tog kort på den men hittar tyvärr inte den lilla saken som man använder för att få bilderna till datorn :/ Får väl lägga upp det en annan dag.
Om ett par timmar kommer jag vara påväg till Jönköping, ska ju få nyårskonferensen UNITE! :D Det blir tredje året jag åker dit, och jag brukar ha jättekul. Så jag kommer tillbaka på lördag, Nomi och Amanda får blogga fram tills dess. ;)




Hiss o Diss

Jag måste bara hissa dessa stigbygelplattor! Jag tycker att man får bättre fäste i dom än vanliga platta (om man har Mountain horse richmond highrider stövlarna) Så en stor HISS till dessa!:



Jag måste dock säga att jag HATAR att rida med sådana stigbyglar som 'igentligen' hör till stigbygelplattorna från början. Visst dom är väl säkra och så med as klumpiga att rida med! Dom har ju sådana på ridskolan men man insåg snabbt att det var bättre med andra stigbyglar med dom plattorna i!



Vad tycker du?


DISS





Vad för slags drog gick människan på som designade denna hjälmen? Måste vara den gräsligaste hjälm jag någonsin sett, haha! Skulle skämmas ihjäl över att behöva ha en sådan hjälm på mig på tävling.
Vad tycker ni?


vad ska jag skriva om? D:

Åh, jag har sådan idétorka... Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, kan inte komma på något intressant. Jag är ju inte så mycket i stallet nu, eller har inte varit det den senaste veckan, haha x) Men vill veta hur det blir nästa månad, och det gör mig halvt galen att inte veta någonting säkert! Men jaja..
Idag åkte jag till Amanda vid ett-tiden och käkade hos henne c: Vi har ju typ inte setts på en vecka, men känns som att det gått så mycket längre tid! När vi ätit gick vi upp till skålltorp för att hälsa på alla, jag hälsade även på Nisse som jag saknat så mycket, hehe ♥ Det finns även två nya B-ponnysar på ridskolan, och de är helt underbart söta alltså :') Speciellt den vita, haha... Har tyvärr inga bilder på dem :/

Såhär söt var Nisse för ett år sedan:





idétorka

Hallå där!
Har ni haft en bra jul? Jag har haft det jättebra hos mormor. Det är väldigt mysigt att fira jul där, ute på landet med släkten samlad. :) Har fått en del trevliga julklappar; Xperia x8 (behövdes verkligen), kläder, pengar godis och massa sånt.
Jag kom ju hem i går, och har lite svårt med bloggandet månaden ut eftersom vårt internet går rätt segt. Ska i alla fall försöka lägga ut någonting! ;)
I morgon tänkte jag åka ut till Skålltorp och hälsa på Nisse, jag saknar honom jättemycket! Har inte träffat honom på en vecka, men känns så mycket längre. Det är ju ridläger också så ska prata lite med allt folk! :D
Ha det gott


Ville bara önska alla läsare



åker till halmstad..

Förlåt att jag inte bloggat på ett tag, det är svårt att hinna med i julstressen nu! Snart åker jag och min familj till mormor i Halmstad och kommer hem på söndag, så jag antar att Amanda och Nomi får sköta bloggandet några dagar nu :)
Men hoppas att ni håller er friska och en riktigt god jul på er!


Träning för Göran Östlund

Inatt sov Sabina Karlsson och Emelie Jacobsson hos mig, på morgonen skulle jag åka på träning för Göran Östlund. Jag fick det i julklapp av Monica. Det var jätte lärorikt och nu vet jag hur jag ska träna i fortsättningen. Det enda som var ett minus på träningen var när Mischigan tröttnade i slutet och drog upp huvudet och tyckte det var jobbigt. Träningen var toppen och nu måste jag fundera på vad jag ska köpa till Monica i julklapp... några tips?




Grattis Amanda!

Är så glad för Amandas skull som fått Ellinor !
Hoppas ni får det bra i det nya stallet ! Kram Nomi !

Dreglar

bild tagen från http://bellablondiiiiiee.blogg.se/2009/september/draft-sept-28-2009.html
Älskar färgen! Älskar shabraket !
Skulle vilja se om det passar på Mischigan :D

Någon som vet vart man köper detta? Vill ha alla möjliga tips ! :D

clear round osv

Jaha, idag var det clear-roundhoppning då.. Jag var inte jättekry i morse kan jag knappast påstå. Jätteförkyld, ont i huvudet och hostade. Men ville ju försöka med KM idag i alla fall så! :D Han var rätt fin på framridningen, pigg och så. Tänk att jag faktiskt var rädd att hoppa 50 cm i våras... Ingenting ju! xd Men inne på banan stannade han på typ 2:an och 3:an tror jag det var. Så besviken blev jag :( Både på mig själv och han.. Men vi kom tvåa i alla fall, haha xD Sedan hjälpte jag till på framridningen, jätterörigt! När allt var slut följde jag med Amanda med Ellinor till hennes nya hem. Var även hemma hos Helene, som kändes jätteskumt! Vi är ju bara vana vid att se henne i stallet så, haha. <: Kommer verkligen sakna henne och Sara! Men vi kanske träffas lite ändå.
Nu ska jag sova, känns segt att gå till skolan i morgon! ><


tidsfördriv..

Nämn en häst du har:
Bockat med: minns inte
Ramlat av: Zingo
Galopperat över en sommaräng med: Amadeus
Hoppat över 70cm med: Amadeus
Haft på ridläger: Amadeus
Longerat:
Duschess
Ridit voltige på: Smock
Ridit ut ensam på: Donna
Duschat: Amadeus
Förlorat: Eddy (såldes)
Blivit illa sparkad av: inte illa, men blev sparkad av Polly xd
Blivit biten av: Amadeus
Skenat med: Amadeus
Ramlat av från mer än 4 ggr: alltså jag har tappat räkningen
Ramlat av från och skadat dig: Eddy
Ramlat av från på ett hinder: ingen
Hoppat högst med (häst): Duschess typ?
Högst med (ponny): Amadeus
Tävlat dressyr med: clear round med Amadeus
Inte tycker om: finns nog ingen jag tycker illa om... Coppen kanske xd
Tycker om: AMADEUS <3 Luigi, Run-Li, Plamka
Största hästen du ridit: Coppen

Haha, kände att det blev många "Amadeus" c:



Skövde

Idag har jag varit i Skövde med Amanda, köpt lite julklappar till Daniel (min lillebror) och kusin. Jag tror i alla fall att Daniel blir riktigt glad för sin present :D När jag åkte i morse var jag lite friskare, hade inte feber i alla fall, men eftersom jag och Amanda sprang för att vi trodde vi skulle hinna med bussen blev jag värre igen :( Plus att det var snöstorm idag, så det gjorde ju inte saken bättre... Förbannade skitväder! (a)
Nu ikväll skulle jag egentligen på kalas hos en kompis, men eftersom jag är sjuk kan jag nog glömma det. Hoppas att jag mår bätte i morgon, för då ska jag försöka vinna KM (om Nisse har en bra dag) och sedan ska jag följa med Amanda när Ellinor flyttar. :)

Ha det gr8!


Mina Mål

Mischigan ska kunna gå i form!
Mischigans man ska växa ut helt, den ska bli superlång!
Mischigan ska bli smal!
Jag och Mischigan ska vara med i en lokal tävling.
Mischigan ska bli av med mjället!
Mischigan ska inte behöva lida av solexem...
Ja det är många mål jag måste uppfylla med Mischigan...
Men ett annat mål jag har i framtiden är att skaffa mig hästen jag drömt om sedan första gången jag såg en häst...
Bilden är jätte dålig... men det här är en American Paint horse... och i framtiden ska den bli min ;R
Den ska heta Mullis :D hhö

Golden Amadeus ♥

Åh, jag avskyr att vara sjuk! Det är såååååå segt, och jag saknar Nisse Han är faktiskt min bästa vän, så himla underbar denna lilla ponny. Hans personlighet är väldigt udda, det är därför jag älskar honom <: Alla hans "ansiktsuttryck" ser så roliga ut, man kan nästan förstå vad han vill bara genom att titta på honom, eller så förstår man inte alls ^^ Ibland är han skitsur, fast mest på andra hästar, eller om han tycker att jag är jobbig. Dock ska han inte säga någonting, för själv kan han vara fruktansvärt jobbig! Han är ganska svårriden också, i både hoppning och dressyr. Fast när man väl hittar knapparna i dressyren blir han underbar att rida! Har han en bra dag när vi ska hoppa är det också jättekul. Denna lilla ponny kan också vara väldigt envis, på sätt och vis är han väldigt gullig då! Även om man ibland vill sjunka genom jorden, haha x)
Jag är väldigt glad att jag fått lära känna denna Nisse, han har verkligen blivit min bästa vän och jag vet inte vart jag skulle ta vägen om jag inte hade honom.

Visst är han söt? :')





Måste ses, haha!

http://www.youtube.com/watch?v=dRpkvDEsMDs

Seriöst, så roligt! xd


Världens högsta hopp med häst & ryttare!

http://www.youtube.com/watch?v=n8zYCCiXjyM
Varje gång jag ser den videon blir man lika häpen, det är helt galet alltså! Det är alltså världsrekordet för det högsta hoppet med häst som har ryttare på ryggen. Hästen hette Huaso och var 16 år gammal. Den var 165 cm i mankhöjd och ryttarens namn var Captain Alberton Larraguibel Morales. Rekordet slogs 1949 i Chile, höjden var 2.47 meter.
Youtube-filmen visar bilder i början och sedan filmen.
Om du inte har sett den, SE DEN! Helt otroligt...

Här finns en text på engelska som jag hittade på http://ultimatehorsesite.com/info/worldrecord_jump.html

"OFFICIAL" World Record Holder:



Huaso, the horse, and his rider Captain Alberton Larraguibel Morales, jumping the world-record breaking jump of 8 feet 1 1/4inches, or 2.47 meters. The red marks the top of the jump.

This horse was a Thoroughbred born in Chile, and originally called "Faithful". He was a racehorse and retired from racing in 1944 to begin training in the Chilean Cavalry School. There he was taught dressage and jumping. His training was overseen by Chilean Cavalry Officer Major RAFAEL MONTTI, who was in charge of several other horses at the time and hoped to train one that could beat the current world record, set by Captain Antonio Gutierrez of the Italian Cavalry on an Irish horse named Osoppo.

On October 27th 1938, Gutierrez and Osoppo set a new world record of 2.44m while jumping at the National Championship in Rome.

Faithful and another horse, Chileno (ridden by Lieutenant LUIS RIQUELME), both showed great jumping ability. Chileno and Faithful continued to beat each other in progressively higher jumps in 1947 and 1948. Neither one had yet tied or beaten the current world record. Faithful jumped a height of 2.18m, which set a new Chilean high jump record. A few months later, Chileno jumped 2.33m, setting the South American high jump record. Just a few days later, Faithful jumped 2.37 breaking Chileno's record. His name was then changed to Huaso (meaning "Cowboy" in Spanish).

A jump off was held for Huaso & Chileno on the show grounds of Vina Del Mar, Chile, on February 5th, 1949. Each horse was to be given 3 tries at a jump. Chileno was first, and cleared a 2.20 meter fence. He raced toward the 2.47m-- higher than the world record jump-- and sadly crashed, destroying the jump. He was retired from competition after that.


Huaso and Larraguibel before their jump

Huaso's turn at the gigantic 2.47m fence came next. On his first try, he refused. On his second, with much effort, and showing correct form, he jumped... but his belly grazed the top rail. On his third, and last chance, he and his rider soared over the fence in perfect form and harmony. They broke the world record that day.

In his rider's words:
"On the first try, I miscalculated the distance and allowed the horse to refuse. If I had then applied the whip, the horse would had become nervous, because an animal understands when it's being asked to perform above his capabilities. In the second jump, I must have made a mistake of a centimeter or so, because Huaso passed the hands but touched with the belly and the hinds, and knocked down the obstacle... there was only the third and last attempt left. I recalculated again, and in the precise moment we flew... The most difficult moment was the apex of the jump. My eyes were about 4 meters above the ground and I had the sensation of falling head first. My slightest tremor would have been felt by Huaso; who then would have left his hinds behind and we would have crashed together, but we went over. The moment seemed to last forever. I didn't hear a single shout and thought that something had gone wrong, but I couldn't hear the obstacles falling either..."


Galloping toward the jump....


These photos-- which I've retouched to improve clarity -- show Huaso and Larraguibel clearing the world-record height.

After setting the record, (he was 16 years old when he jumped) Huaso was retired and never ridden again. He died of natural causes at the ripe age of 29.




säkerhetsvästar

Airowear eller Racesafe-västen?

Airowear:






Racesafe:


Själv har jag en airowear. Jag tycker den är väldigt bekväm att rida i, den är mjuk och följsam och känns säker (vilket den också ska vara!) ;) Men den är ju inte den snyggaste västen man kan hitta kanske.. Då tycker jag att Racesafe är snyggare. Den ska ju också vara otroligt följsam och bekväm.

Airowear: Godkänd enligt CE och BETA 2009 nivå 3
Priset på 'Hööks' är från 2390 kr.

Racesafe: Godkänd enligt CE och BETA nivå 3
Priset på 'Hööks' är 2495 kr i vuxenstrl.


Riders company:


Sedan har vi ju Riders company-västen, som är väldigt lik Racesafen. Fast jag tycker dock att den ser billigare ut, haha. Hade en sådan innan, den var ganska bra men för bred för mig, tyckte inte att den var så bekväm som airowearen heller. Det finns många andra västar liknande racesafen, till billigare pris.

Har du någon av de här västarna? Vad tycker du om dem?



förkyld

Hallå där ute! Jag har hört att det ska bli ännu en halv meter snö idag, och det verkar ju stämma för snön yr som bara den! Själv sitter jag hemma själv, är sjuk idag också. Har ont i halsen ner i luftvägarna för allt hostande - vilket också lett till huvudvärk.
Jag har svårt att komma på något intressant att skriva om.. Har ni läsare några förslag/idéer?





Höjdhoppning

http://www.youtube.com/watch?v=Nyuj62qxmv8

Addressen går till en film med dålig kvalité från höjdhoppningen på Skålltorps Luciashow :)


pepparkakor

Idag fick jag gå hem tidigare från skolan, för jag hade jätteont i halsen osv. Vid halv fyra åkte jag och Daniel till farmor och farfar och bakade pepparkakor. De blev riktigt goda om jag får säga det själv :) Jag är väldigt trött och hängig nu, så får se om jag går till skolan i morgon.



Mamma ringde till en tjej typ om stallplats idag förresten. Hon får veta vid årsskiftet om det blir en box ledig eller ej, och jag hoppas verkligen det för platsen det ligger på är perfekt för mig :D Men ska fortsätta kolla runt lite fall det inte blir så ^^


Älsklingsponny <3


dåligt med tid

Jag har inte hunnit blogga på ett par dagar nu, men jag har jättemycket att göra så det är svårt o hinna med. Jag tränade igår och idag i alla fall, Nisse gick rätt fint för att ha vilat en vecka. Och som sagt, jag letar jobb och stallplats, så är jättetacksam om ni hör av er om ni vet något! :)
Ska försöka blogga mer i veckan, vi får se om tiden räcker till.


Arbete?

Jag letar efter ett jobb på helger. Någon som har förslag? Det ska alltså vara ett ställe där jag får arbeta trots att jag är 15. Vill ju ha betalt också såklart <: Så som sagt; har du förslag så säg till!


Luciashow

Jag måste bara tacka US på sorf för en väldigt lyckad Luciashow! Det började ju lite halvdant med Luciatåget men blev ju bara bättre och bättre! Var jättekul att få rida med på gymkhanan också, vilken fart det blev på hästarna :D Trodde inte att Run-Li kunde springa på så, eller att Amanda kunde hålla sig kvar på Tin-tins bockningar, haha. Höjdhoppningen var också spännande!
Jag var då med i Luciatåget på Nisse och gymkhanan på Run-Li. Jätteroligt verkligen!

Här kommer några bilder, fast de är inte bra alls då mammas kamera är sönder, och hon är inte så bra på att ta kort xd

Jag och Run-Li på gymkhanan




och så Maja som blev årets Lucia. Tyvärr hade jag ingen bättre bild :(



Jag blev på körd av en buss idag.

Jag Nomi Bontegard har fått min efterlängtade klasströja i fredags och över helgen har jag varit i värmland och jag har saknat Mischigan mest av allt... Jag missade Lucia firandet idag som jag skulle varit med på, det är lite surt...
Mischigan blir ett locktroll när han duschar :D
Har verkligen saknat honom i helgen... <3
Kommentera om ni vill bli bildlänkade på våran blogg ;) vi ska utveckla den ännu mer så den blir skit rolig att läsa ! Vi ska lägga ut snygga bilder och vi ska tipsa om snyggt hästmode och vad som helst man kan komma på ! :D

bildbomb

Jag har bara sådan lust att lägga upp en liten bildbomb. Vill ni inte det, så synd för er! :D











Efter vår första clear-round med gott resultat! :D
























Fredag

Godkväll på er!
I morse hade jag sovmorgon, så då tänkte ju jag att jag säkert skulle vara lite piggare idag. Blev det så? Inte direkt ^^ Men hur som helst var ju inte skoldagen så lång, så jag var i stallet vid ett-tiden. Hjälpte Sofia att rensa ute i boden där det låg massa täcken huller om buller. Nu är det bättre ordning, det finns en ponnyhög, en storhästhög, en svett/innetäckeshög och en 'övrigthög' tror jag man kan kalla det. :) Sedan kom Amanda och Maja, vi tog in lite hästar och tjötade, haha ;) Har även provat ut ett nytt täcke till Amadeus då det han hade var lite stort. Jag och Amanda hjälpte till med en av Annas ridlektioner också. De skulle rida barbacka för första gången, måste säga att de är jättesöta och jätteduktiga! Sedan ryktade jag Amadeus lite, stackarn verkar jätteuttråkad :( Det är ju sällan något ridhus ledigt heller så man kan låta honom springa av sig :/ Men när jag var klar var jag väldigt trött och åkte hem.
I morgon ska jag jobba med Amanda och Maja, så får gå upp tidigt.. Senare är det julfest också, ska även hinna färga håret ^^

Hoppas ni har det bra ute i kylan!
Slänger upp en gammal bild på mig och underbara Amadeus <3 Ser ju rätt skabbig ut. ^^



Lucia

Ikväll har vi haft Luciatåg på skolan, för allmänheten (dvs. föräldrar, släkt och vänner). Johanna i min klass är ju Lucia i år, och jag måste bara säga att hon gjorde toppen ifrån sig ikväll! Hon passar jättebra som Lucia tycker jag, och sjöng fint gjode hon med. Nästan så man blev lite tårögd :') För övrigt blev det ju ganska bra. Visst blev det lite tabbar ibland men så är det ju alltid. Jag skulle läsa en vers och var mer nervös än jag trodde. Visste inte ens vad jag var nervös över så det gjorde bara saken jobbigare :( Men det gick väl bra i alla fall. (:

Jag, pappa, Daniel (min bror), farmor och farfar har haft ett litet kalas för mamma ikväll också. Hon fyller år idag så vi åt tårta och så fick hon presenter. :)

I morgon börjar jag skolan kl tjugo i tio eftersom vi inte har någon tyska! Så jag har en svenskalektion, lunch, mentorstid, och sedan är det slut :D Nu har jag bestämt att jag ska tillbringa eftermiddagen i morgon åt stallet, för jag har inte hunnit åka dit sedan i måndags. Jag saknar Nisse nämligen <3

Hejhopp, ha det gott!


stressade dagar

Hejsan! Ursäkta att jag inte bloggat på några dagar, men jag har helt enkelt inte haft tid eller ork. Denna veckan är så fullspäckad så jag blir galen!
I måndags var det hoppträning. Eftersom Amadeus vilar denna veckan fick jag rida Lydion. Det var verkligen helt annorlunda, han är ju ganska så mycket större liksom. Vi hoppade ju inte alls högt, tur tyckte jag eftersom jag blir så osäker med att hoppa andra hästar. Nisse är ju inte den säkraste, men jag känner honom så det går ändå rätt bra. :) I går sov jag en stund efter skolan, sedan åkte jag på klassmöte. Vi håller typ på och disskuterar vart vi ska åka på vår klassresa. Det är i stort sett ingen som är överens, men jag vill nog helst åka till Polen och se koncentrationsläger osv.

Idag stannade vi kvar i hemkunskapen efter skolan med tyskan, vi lagade 'tysk' mat, så vi får vara lediga från tyskalektionen på fredag. Trodde det skulle bli jättesegt idag men det gick ganska bra ändå ;) God mat blev det i alla fall! Har även varit på lovsångsövning ikväll, och nu borde jag plugga järnet!

Vi har fått kommentar om att vi ska skriva mer om vår vardag och lägga ut mer bilder osv. Vad säger ni om det? Vi vill ju skriva en del om hästar, det är trots allt 'hästinriktning' på vår blogg, men ni kanske vill läsa om annat också? :) Ge gärna massa förslag!


HISS



Jag måste hissa denna butik : http://www.secondsaddle.se/
Det är alltså en second hand-butik för hästutrustning i Göteborg. Det finns en webbshop också, men den är inte jätteuppdaterad. Man kan lämna in sina egna saker här och få dem sålda. Får hälften av pengarna produkten säljs för. Alltså, hiss till sådanna butiker! Kan ju inte blir bättre, om man inte är rik kan man ju hitta finfina grejor för fina priser här istället! :) Jag har själv inte handlat här, men ska försöka kika in nästa gång jag är i Göteborg.




Join up :D

Jag åkte till stallet strax efter kl 5. Jag och Amanda tog in hästarna och fodrade, sedan gick jag in med Nisse i ridhuset för att NH-träna. Som vanligt började vi gå runt lite och se till att han stannade när jag stannade osv. Sedan tog jag plastpåsen (som han ville äta upp) och jag fick ta överallt på honom utan att det var läskigt :) Vi flyttade lite för tryck, och han var känslig och fin idag med ^^ Sedan så började vi leka och springa runt i ridhuset mest. Även idag sprang han som en galning, bockade, flög upp i luften osv <3 Hihi! Sedan testade jag att ha ett spö och låta honom bara springa runt mig, och så kom jag på att jag kunde testa Join up. Det gick inte alls bra sist vi testade, men idag sprang han på fint. Han fick springa ett tag, kul hade han med bockningar och så, sen började han tugga och ena örat var vinklat mot mig. Då lät jag honom sakta ner och han kom in mot mig, hur söt som helst :'D <3 Han fick massa beröm och havre. Så jag gick för att lämna spöt och hämta grimskaftet och han följde efter mig. Han verkade nöjd efter idag i alla fall, mitt lilla hjärta.
Jag ska gå ner och käka nudlar till kvällsmat (y)
Tycker att ni läsare kan passa på att kommentera, det blir mycket roligare då! :)


Varit i Lidköping

Tjena tjena! :)
Jag kom nyss hem ifrån Lidköping. Har varit där o handlat, vi köpte även en ny cykel eftersom min andra blev stulen. Vi behövde ju bara betala självrisken så det var nice! Cykeln jag köpte är sjukt cool! Här kommer en dålig bild:


Det är alltså den röda och blå cykeln, med ascool sadel. Nästan så man vill säga tack till den som snodde min förra, denna är galet mycket snyggare :D Plus att det är nästa års modell. Om denna blir stulen lär jag ju känna igen den i alla fall ;) Kan knappt vänta till snön försvinner så jag kan använda den!
Handlade lite kläder också. Mamma gömde undan några som jag ska få i julklapp. Här kommer lite bilder på det jag fick nu i alla fall:







Detta hör väl kanske inte hemma på en "hästblogg" men någonting måste jag ju skriva, hihi ^^


Att göra i helgen

Jag brukar ha mycket att göra på helgerna, vilket är lite jobbigt ibland. Men denna helgen är relativt lugn.

Lördag:
  • Åka till Lidköping och köpa cykel + ev. julklappar
  • Stalltjänst på kvällen
  • Ev. NH-träna lite och kanske ta kort/filma så ni får se? :)
Söndag:
  • SOVMORGON
  • Stallet kanske?
  • Julkonsert i Götene
Ja, inte jättemycket inplanerat i alla fall, för att vara mig :)


Bilder i snön!

För en vecka sedan red ju jag och Nomi ut i snön med ponnysarna. Här kommer lite bilder:




















söt hest


Vill ha !

Tycker att täcket är för gulligt och shabkraket är nog det snyggaste jag sett och sadeln vill jag ha eftersom jag verkligen vill börja Western och stigbyglarna eftersom dom är snygga och jag behöver nya! :)

Nu är det jul igen 3

Nu är det Jul igen 3 på TV4+! Älskar de filmerna! :D




Lek i ridhuset

God kväll där ute i kylan!
Dagen har varit rätt gó, haha. Efter skolan gick jag hem en stund och tog sedan bussen till Axvall, så jag och Amanda kunde gå till stallet tillsammans.
Amadeus ska förresten få vila en vecka från arbete nu, han har blivit ganska busig och är väl lite uttråkad? (: Sofia hade ridit honom idag i alla fall, så jag NH-tränade lite. Eller tja, lekte väl mest, man kan väl kalla det för att jag gjorde "övningarna" som en lek. Nisse verkade ha jätteroligt i alla fall! :D Först tog jag en handske och såg till att jag fick ta överallt på kroppen med den, och sedan gjorde jag samma sak med en plastpåse. Vi övade på att gå för hand, och när vi skulle trava blev han jätteglad, haha! Så väntade lite med det. Kollade så han flyttade för tryck, vilket gick otroligt bra. I slutet sprang vi bara runt och lekte. Jag ropade på honom och när han kom fram till mig fick han lite havre. Han tyckte det var hur kul som helst när jag började springa och han kastade sig upp i luften, bockade och sprang! Hihi, jag älskar honom när han är sån <3 (fast det gör jag ju alltid annars ändå så) ;) Jag ska nog göra lite sådant i helgen också, och kanske nästa vecka. Han blir ju så himla glad, och då blir jag också glad!
När jag var klar tog jag lite kort på Amanda och Nomi när de red, såg väldigt bra ut idag! Satt lite på Michigan också, men Nomi rider honom mycket bättre än jag, hehe <:
I kväll blir det fredagsmys framför Tv:n. Vi har fått massa chips och godis gratis från City gross, fett nice! ;)


Slänger upp några bilder från när vi NH-tränade/lekte i slutet av sommaren ^^









skolan

God morgon! Jag sitter vid datorn i skolan nu, vi har varit på adventgrejs i kyrkan, och har nu rast i typ 40 min (segt). När skolanär slut sticker jag till stallet, får se om vi tar lite kort idag ^^


Mys-dag! :)

God kväll! Hur är det med er?
I morse var det typ 15 minusgrader när jag skulle gå till skolan. Det är väldigt jobbigt när det är så kallt, jag försöker ta på mig mycket kläder men fryser i alla fall. >: I skolan finns ju ingen värme heller, drar från både fönster och dörrar. Elementen är oftast inte särskilt varma heller. Men jag antar att det bara är att härda och vänta på bättre tider?
Jag har inte varit i stallet idag. Vi slapp dessutom profilvalet så fick gå hem tidigare! :) Men jag kände inte för att åka till stallet i alla fall. Det är så mycket svårare att ta sig dit när det är så mycket snö. Så jag har varit hemma och slappat, varit på City gross med Kristina (vi köpte godis) och städat lite här hemma.  Åh nej! Upptäckte precis att min kamera är trasig ): Glaset har spruckit... Hm, får ladda batteriet och se om kameran går att starta senare...

Slänger upp en bild på min förra lilla ninis, Strumpan hette hon. Vi sålde henne i slutet av sommaren och sen dog hon tyvärr, ungarna fastnade i magen eller nåt. Men hon var världens underbaraste kanin i alla fall <3



DISS!



Måste bara säga att jag tycker dessa stigbylgar är hemska:



Så fula alltså! Visst, de har säkert någon bra funktion,
men vackra är dem inte enligt min smak i alla fall.



Vad tycker ni?



Tant snart.

Tiden går så fort, snart är jag en gammal tant med rollator och gummitänder...

Imorgon är det redan torsdag! Det är inte klokt hur snabbt tiden går !


That's me! In the future! BUH!


Rätt likt , kan ju också göra så med läpparna :D


RSS 2.0